שאלה לגבי שבועות ההריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

22/07/2016 | 00:59 | מאת: מיכל

שלום, הוסת האחרונה שלי היתה ב 31/5/16. נבדקתי ב- 18/7 אצל רופאת נשים . היא אמרה לי שכנראה מדובר בהיריון שבוע 6 2 ולאחר מכן ביצענו בדיקה שאכן אישרה שמדובר בהיריון בשבוע 6 2. מה שלא ברור לי זה כיצד נספרו השבועות? הוסת האחרונה היתה ב - 31/5, אם כך בתאריך 18/7 לא הייתי אמורה להיות בשבוע 6 6 ? מה שמעניין אותי זה איך הרופאה ספרה 6 2 עוד לפני הבדיקה ? איך מתבצע החישוב? תודה

25/07/2016 | 15:37 | מאת: תגובה

האם התכוונת לבדיקת אולטראסאונד? מכיוון שאין רופא בפורום זה.. לפי הידוע לי ,אמנם חשוב לדעת את תאריך קבלת הווסת האחרונה, אך הרופא יכול לבדוק באולטראסאונד ומחליט לפי זה את גיל ההריון . שהרי המחזורים לא תמיד לגמרי מסודרים.. את יכולה לשאול את הרופאה שלך אם שבוע ההריון שאמרה לך , אמנם החליטה לפי הבדיקה הנ"ל.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה