התהפכות עובר בעקבות תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

24/03/2016 | 15:58 | מאת: נועה

שלום, כשהייתי בשבוע 33 1 עברתי תאונת דרכים, התנגשו בי מאחור. נשארתי לילה בבי''ח לביקורת והכל היה בסדר. שלושה ימים לפני התאונה האולטראסאונד הראה שהעובר היה במנח ראש וגם בבדיקה שעשו לי בבי''ח מיד לאחר התאונה העובר עדיין היה במנח ראש, והבדיקה הבאה שנעשתה היתה 17 ימים לאחר התאונה והעובר שינה את המנח לעכוז, זה כבר היה שבוע 36. האם סביר להניח שהעובר הסתובב בשבוע כזה מתקדם נבע בעקבות התאונה? חשוב לציין שלפי הבדיקות העובר התהפך ממנח רוחבי למנח ראש כבר בשבוע 29. תודה רבה

שלום נועה, העובר יכול להתהפך בשבועות אלו גם ללא קשר לתאונה. אומנם זה פחות סביר אבל אפשרי. לכן מומלץ לבצע בדיקה בשבועות 36-37. על פי מה שרשמת, בבדיקה לאחר התאונה לא היה שינוי במצג. אלא רק לאחר מס ימים. ממליצה לך לנסות לעשות היפוך במים או לגשת למטפל/ ת ברפואה סינית שמתמחים בהריון, גם לרפואה הסינית כלים לסייע בהיפוך. בנוסף, ישנם מנחים מסוימים ביוגה שגם יכולים לעזור . בהצלחה, דנית

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה