התקצרות צוואר הרחם עזרה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

15/10/2015 | 13:35 | מאת: חן

שלום אני שבוע 27 ולאחר כתם דם בתחתון גילו שיש התקצרות צוואר הרחם 22 ממ אני ללא עבר של לידות מוקדמות..אבל הבנתי שיש נרות שמחזקים את הרחם ובמצב כזה צריך לקבל זריקה להבשלת ריאות.....שאלתי אם עליי ללכת באופן דחוף ולבקש את זה? הרופא שלי רק אמר לי לשכב ולמעט בהליכה...אני ממש בלחץ...אודה על התשובה

שלום חן, אני ממליצה לך להיות במעקב. גשי עוד שבוע לבדיקה חוזרת. נכון שצוואר קצר מעלה את הסיכויים ללידה מוקדמת, אך גם כאשר הצוואר קצר מאוד הסיכויים ללידה מוקדמת עולים ל50% בלבד. נסי להיות רגועה, לחץ לא יתרום. יתכן שלא יהיה שינוי ותוכלי להמשיך ללא טיפול. המשך הריון קל ובריא, דנית

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה