תנועות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

24/03/2015 | 16:44 | מאת: פ

שלום אני בהריון שבוע 26, משבוע 24 התחלתי להרגיש תנועות ובעיטות של העובר, אתמול ביכלל לא הרגשתי תנועות והיום בדקה אותי רופאת הנשים ואמרה שהכל תקיןן יש דופק וגם תנועות? אני לא מרגישה יותר איך אני אמורה להרגיש תנועה אם זה לא בעיטה רציננית ?! וכמה תנועות צריך לספור ביום

שלום, מומלץ לבצע את הבדיקה שלוש פעמים ביום. שכבי על צד שמאל (לאחר ארוחה), הנחי את ידייך על הבטן והתחילי בספירת התנועות. במשך 30 דק' את צריכה להרגיש לפחות שלוש תנועות. התנועות יכולות להיות עדינות ולא בהכרח חזקות. הימנעי מפעילות שתסיח את דעתך ונשמי נשימות עמוקות לבטן. במידה והרגשת פחות משלוש תנועות, אכלי משהו מתוק, שוקולד לדוג'. המשיכי בספירה ל30 דק נוספות. במידה והרגשת שש תנועות בשעה - הכל בסדר. אם פחות, גשי להיבדק. בדר"כ ההנחיה למעקב תנועות עובר - החל משבוע 28. בהצלחה והמשך הריון קל ובריא, דנית

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה