דימום בתחילת היריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

12/11/2014 | 21:47 | מאת: ליאת

שלום, ביום חמישי שעבר ערכתי בדיקת הריון ביתית והתוצאה חיובית. תאריך וסת האחרון- 8/10/14. ביום שבת התאמצתי המון. ביום א בערב (שלשום), ראיתי דם בתחתונית, וגם בניגוב. שהלך והפסיק. דם אדום חזק אבל לא מאסיבי. ביום ב הייתי אצל הרופא שראה התחלה של שק היריון ושלח אותי לבדיקות, אמר ל לחזור בעוד שבועיים. ביום ג עשיתי בדיקות דם, רמת הבטא- 1792. בנוסף, אמר לי רופא אחר כי בספרות דימום בתחילת היריון פירושו הפלה. את בדיקת ההיריון ערכתי כיוון שחשתי מיחושים בבטן התחתונה, ועד יום א בערב הרגשתי מיחושים לא כואבים- שפירשתי כהרגשה של תחילת הריון (זהו הריוני השני).כרגע אני לא מרגישה שום דבר בבטן. אני מוטרדת מאוד מאוד! אני לא יכולה לחכות לעוד שבועיים. אני מפחדת שההריון נפל, ומפחדת שאצטרך לעבוד הפלה או גרידה. אני לא מפסיקה לחשוב על זה ולא מצליחה להתרכז בשום דבר. האם רמת הבטא גבוהה מספיק? והאם זה אומר שעדיין יש היריון? ואולי הרמה גבוהה למרות שחלילה אין היריון? אני ממש מתוסכלת שאין באפשרותי לדעת. אודה לך לתשובתך!

13/11/2014 | 08:29 | מאת: צביה רן

שלום ליאת, בהרבה הריונות יש דימומים קלים בשלבים שונים של ההיריון, הכי חשוב שתשימי לב שאת מרגישה טוב. דעי לך שלא על כל דבר בחיים יש לך שליטה, לפעמים הריונות נופלים אבל מרבית ההריונות מסתיימים בלידה טובה ובתינוק בריא. ממליצה לך מאד להיות עסוקה בדברים אחרים מלבד ההיריון - זה לא מוסיף לך בריאות. לכי לעבודה, בלי עם חברות, אל תקראי שום דבר על הריונות ואם מישהו מספר לך משהו רע על היריון פשוט אל תקשיבי. כל טוב ובהצלחה, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה