צריבה בעת מתן שתן

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

25/04/2000 | 02:39 | מאת: מיכאלה

בת 16 בימים האחרונים בעת מתן שתן אני מרגישה צריבה חזקה בפות. האם יש קשר לכך שקיימתי יחסי מין לפני מספר ימים? מה ניתן לעשות? הנני מעדיפה שלא ללכת לרופא תודה

25/04/2000 | 22:08 | מאת: ד"ר משיח

מיכאלה שלום צריבה בפות יכולה לנבוע מזיהום בשתן או בפות עצמו שני המצבים יכולים להופיע לאחר קיוםם יחסים, בעקר יחסים ללא שימוש בקונדום לצערי שכי לאבחן את המצב ובעקר לטפל בו יש ללכת לרופא. מומלך לכל אשה המתחילה לקיים יחסים להבדק ע"י רופא ( או רופאת) נשים. בכל אופן יופיעו כאב במותן או חום לכי לרופא ללא שהות גם אם הדבר כרוך בחוסר נעימות.

26/04/2000 | 09:57 | מאת: זיוה וזאב, רפואה שלמה

מיכאלה שלום, לא רצוי במקרה זה להמנע מביקור אצל רופא/ה. יתכן קשר פיזי או ריגשי לעובדה שקיימת יחסי מין ובעיקר אם זו פעם ראשונה, אך יתכנו גם סיבות אחרות כמו חולשה מקומית או כללית של המערכת החיסונית. האם צרכת בשנה האחרונה אנטיביוטיקה? האם את משתמשת באמצעי מניעה? כדאי גם לברר את יחסך הריגשי ליחסי מין בכלל, לבן זוגך ליחסים ועוד שאלות כמו הקשר להוריך ויחסם לקיום יחסי המיון. רפואה שלמה, זיוה וזאב

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה