חסימת חצוצרה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

23/04/2000 | 22:43 | מאת: מאי

שלום, מהם הגורמים לחסימה חלקית או מלאה של החצוצרה ? האם ניתוח בבטן )הוצאת התוספתן( יכול לגרום להידבקויות ולחסימה של החצוצרה ? תודה מראש, מאי

24/04/2000 | 08:03 | מאת: זיוה וזאב, רפואה שלמה

שלום מאי, כן. ברמה התפקודית עלולה התערבות כירורגית בחלל הבטן לגרום בין היתר להדבקות בחצוצרה. אך יש ,כמובן סיבות מוקדמות יותר לרמה התיפקודית והיא הרמה הריגשית. חסימה בחצוצרה מלמדת על הפרעות בזרימת האנרגיה הנשית. את הסיבות האישיות שלך למצב אפשר לזהות רק בתהליך איבחון אישי. לניתוח כריתת התוספתן עלולות להיות השפעות נוספות הקשורות בעקיפין למצב. רפואה שלמה, זיוה וזאב

25/04/2000 | 22:00 | מאת: ד"ר משיח

מאי שלום חסימה של החצוצרות לרוב נגרמת ע"י זיהום שלהן ( דלקת באגן המכונה בלשון מקצועית PID ) אך כל תהליך בחצוצרות או בחלל הבטן יכול להביא להדבויות וסתימה של החצוצרות. אם זה הריון חוץ רחמי, אנדומטריוזיס, דלקת מפושטת בחלל הבטן או ניתוח. מכאן שניתוח תוך בטני לכריתת תוספתן יכול להביא לסתימת חצוצרות אך שכיח יותר שדלקת בתוספתן ( שהיא זו שחייבה ביצוע הניתוח) גרמה לדלקת כוללת בחלל הבטן ולכן להדבקויות ולסתימת החצוצרות.

09/05/2000 | 10:17 | מאת: יורם

שלום, מה הטיפול הנדרש לשחרור סתימה של חצוצרה, והאם יש אפשרות לטיפול שכזה. מה קורה אם יש סתימה של חצוצרה אחת מתוך השתיים? מהו הטיפול הנדרש על מנת להיכנס להיריון במצב שכזה? האם ניתן לתזמן כניסה להיריון ע"י חצוצרה אחת ? תודה מראש יורם [email protected]

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה