ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

14/12/1999 | 21:23 | מאת: מירי

עברתי פעמיים ניתוח קיסרי עם עוברים גדולים. האם בפעם השלישית אצטרך לעבור שוב ניתוח?

15/12/1999 | 21:48 | מאת: ד"ר פוקס אמיר

מירי שלום רב לידה לאחר ניתוח קיסרי אחד או יותר תלויה במספר משתנים. בראש ובראשונה סוג הניתוח הקיסרי אותו עברה האישה דהיינו מהו סוג החתך ברחם ( ולא בדופן הבטן).ניתוח שבוצע ע"י חתך רוחבי ברחם, מאפשר בדרך כלל נסיון לידה נרתיקית בהריון הבא בתנאי שבהריון זה אין התוויות נגד ללידה רגילה גם אילו לא הייתה האישה עוברת ניתוח קיסרי בעבר. נתון חשוב נוסף הוא המקום בו אמורה האישה ללדת. יש מקומות ( מחלקות שונות בארץ ובעולם) להן מדיניות שונה שכן לא תמיד הנתונים מאפשרים החלטה חד משמעית. רוב המחלקות כיום מאפשרות למשל נסיון לידה נרתקית לאחר ניתוח קיסרי אחד שבוצע בחתך רוחבי בתנאי שאין הוריות נגד( כמו עובר גדול מאד, מנח עובר פתולוגי, צורך ביילוד מיידי באישה שאינה בלידה פעילה ועוד) לעומת זאת לא כך הדבר לגבי אישה שעברה בעבר שני ניתוחים קיסרים. יש מחלקות המאפשרות נסיון לידה רגילה לאחר שני ניתוחים קיסריים בעבר בחתך רוחבי ברחם בתנאי כמובן שאין סיבות בעטיין קיימת המלצה לניתוח קיסרי ויש מחלקות הממליצות לכל אישה שעברה שני ניתוחים קיסריים בעבר או יותר, ללדת שוב בניתוח קיסרי. לגבי 3 ניתוחים קיסריים בעבר שוב קיימת תמימות דעים והמלצה שלא ללדת לידה נרתיקית אלא ניתוח קיסרי. גורם חשוב לא פחות הוא רצון היולדת. במרבית המחלקות, אישה שעברה בעברה ניתוח קיסרי ובודאי שיותר מאחד, המבקשת לעבור ניתוח קיסרי בלידה הנוכחית , מקבלת את מבוקשה. במקרה שלך, אין בידי פרטים לגבי הניתוחים שעברת, יחד עם זאת היות ועברת בעבר שני ניתוחים קיסריים בגלל עוברים גדולים, קיים סכוי גבוה יותר שגם בהריון הנוכחי יהיה לך עובר גדול כי אז קיימת המלצה ברורה לניתוח קיסרי חוזר. כל שעלייך לעשות הוא להתדיין עם הרופא המטפל אשר אין לי ספק שייציג בפנייך את כל הנתונים הדרושים לך על מנת לאפשר לך להחליט, כמו את הסיכונים והסיבוכים של כל אחת מהאפשרויות, ככלות הכל את אמורה להחליט על אופן הטיפול הרפואי בגופך.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה