אומגה 3 ?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

12/11/2008 | 19:24 | מאת: SiteMap

קראתי לא מעט חומר באינטרנט, אך לא כולו ממקורות מהימנים, להלן מספר שאלות חשובות בנושא (בסוגריים ציינתי את מה שהצלחתי לדוג, תרתי משמע, ברשת), אשמח לכל עזרה : 1. כמה פעמים בשבוע על האדם הממוצע לאכול דגים ע"מ להגיע לכמות המומלצת של אומגה 3 ? (קראתי שכ 3 פעמים בשבוע, האמנם ?) 2. איזה דגים מומלצים יותר, ואיזה פחות ? (קראתי שדגי מים קרים : סלמון, מקרל, סרדינים, טונה והרינג, האמנם ?) 3. האם מומלץ לקחת תוסף אומגה 3 במקום לסמוך את אכילת דגים, בשל החשש למתכות הקיימות בדגים, ו/או בשל חוסר היכולת להתמיד באכילת דגים לאורך זמן ? 4. איזה מוצר מומלץ כתוסף אומגה 3 ? (קראתי שחשוב שהוא יהיה נטול מתכות) (אם אסור לכתוב המלצות על גבי הפורום, אשמח לקבל המלצה במסר פרטי / אימייל) 5. בהמשך לסעיף 4 - מה הריכוז הדרוש ליום ? והאם הוא תלוי במין/משקל וכו' ? 6. האם ההמלצות והתשובות הנ"ל משתנות כאשר מדובר בהריון ? תודה והרבה בריאות :-)

13/11/2008 | 07:23 | מאת: צביה רן

בספרים רציניים על תזונה או אצל תזונאי מקצועי או נתורופת תוכלי בוודאי לקבל את התשובות המתאימות ביותר. דגים מומלץ מאד לאכול בין פעמיים לשלוש בשבוע ולא רק בגלל האומגה 3 אלא בגלל החלבון שלהם, ובדרך כלל הדגים פחות שמנים מבשר. כמו כן רצוי לגוון את מקורות החלבון והשומנים שאנו מקבלים, אם זה מן החי או מן הצומח. חשוב גם לגוון את הדגים שאוכלים, שוב, כמו את מקורות הבשר. לגבי ההמלצות על כמות אומגה 3, בדרך כלל כתוב על התוספים. כל טוב. צביה רן - היא-לה - נשים מטפלות בנשים ברפואה משלימה www.heal-la.co.il 050-7617696

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה