תזונה בהריון- סדר בדברים (לנעמה וכל מי ששאל)
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
אז ככה, המטרה מהמנעות ממזונות מסויימים במהלך ההריון היא למנוע הרעלת מזון כיוון שנשים הרות רגישות יותר לזיהומים שמקורם במזון. העובר שבבטן פגיע כיוון שהמע' החיסונית שלו עדיין לא סיימה להתפתח. יש להמנע מ: בשר נא(קרפציו, סטייק טרטר וסטטיקים שאינם WD), דג נא(קרפציו, סביצ'ה, סושי , סשימי, דגים מעושנים), מאכלי ים שאינם עוברים בישול(חלק ממיני הצדפות), מוצרי חלב לא מפוסטרים, מאכלים מביצים לא מבושלות או ביצים שלא בושלו די הצורך (עוגות מוס למיניהן, ביצי עין/רכות, מיונז ביתי וכו'), נבטים לא מבושלים וכד' לסיכום: אפשר לאכול המון דברים רק כדאי לקחת פחות סיכונים בזמן ההריון. הבישול כפי שהבנתן ממית את רוב החיידקים. מקווה שעשיתי קצת סדר בדברים- בתאבון!! טלי קאופמן מדריכת הכנה ללידה מוסמכת 054-6377897 www.metaplim.co.il/talik
עזרת לי מאוד. תודה