ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

12/12/1999 | 09:13 | מאת: רונית

שלום רב, בהקשר לכתבה שפירסמת - יש לי קוצר ראייה גבוה מאוד 21+ בכל עין, האם לפי דעתך אצטרך לעבור לידה בניתוח קיסרי כדי למנוע הדרדרות בזמן הלידה בראייה ? דיברתי עם מס' חברות שעברו לידות מכשירניות והן טענו שעדיף לעבור ניתוח קיסרי ולא לסבול לידה מכשירנית, מה דעתך? תודה מראש

13/12/1999 | 00:03 | מאת: ד"ר פוקס אמיר

רונית שלום רב קוצר ראיה קשה, כפי שאת מציינת מהווה סוגיה לא פשוטה במיילדות. בעבר, היייתה הנחיה ברורה במצבים מעין אלה ללידה מכשירנית על מנת למנוע את הלחץ בזמן הלידה כדי למנוע הפרדות רישתית. כיום, אין תמימות דעים בנושא זה ומרבית רופאי העיניים ממליצים על לידה רגילה ( ואפילו לא לידה מכשירנית). מצבך חריג במידה הדורשת התייעצות מעמיקה עם רופא עיניים על מנת שיחווה דעתו בנושא, כך בכל אופן הייתי נוהג אלו היית מגיעה ללדת בחדר הלידה בו אני עובד. מה עדיף, לידה מכשירנית או ניתוח קיסרי? עדיפה לידה רגילה כמובן אך יחד עם זאת אם אנו מניחים שכל אחת מהאופציות נעשית "בידיים" מיומנות, לכל אחת מדרכים אלה קרי לידה קיסרית או מכשירנית יש סיבוכים וסיכונים. במידה ורופא עיניים חושב שעדיף לך להימנע מהלחץ במהלך לידה רגילה, על הרופא המטפל להציג בפנייך את הסיכונים, הסיבוכים כמו היתרונות של כל אחת מהשיטות על מנת לאפשר לך יכולת להחליט. גישה זו, המציגה בפני חולה אפשרויות מספר, מקובלת כיום ברפואה שכן לא תמיד בידינו תשובה ברורה וחד משמעית

24/01/2005 | 11:10 | מאת: יורי

שלום.לאשתי יש ראיה -6. האם מומלץ לעשות ניתוח קיסרי? תודה.

29/07/2000 | 20:37 | מאת: ניקול

אני נמצאת בשבוע 35+2 ועדין העובר שלי לא התהפך האם יש סיכוי שהוא עוד יתהפך או שאצטרך לעבור ניתוח קיסרי?

29/07/2000 | 20:39 | מאת: ניקול

ניקול כתב/ה: ------------------------------- אני נמצאת בשבוע 35+2 ועדין העובר שלי לא התהפך האם יש סיכוי שהוא עוד יתהפך או שאצטרך לעבור ניתוח קיסרי?

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה