חלב סויה בהריון
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
בעקבות הפרסומים האחרונים על השפעות שליליות של חלב סויה, במיוחד על ילדים ותינוקות, מה בנוגע לצריכת חלב סויה בהריון? לי זה מרגיע את הצרבות. אבל האם ההורמונים שבחלב הסויה עלולים לגרום למומים בעובר או לתופעות שליליות אחרות בהריון? אני מעריכה שצרכתי בחודשים 6-7 של ההריון, לפחות כ- 5 ליטר חלב סויה בחודש. תודה מראש, א' המודאגת.
שלום לך ! אני חושבת שהכתובת לפנות אליה היא אחד המכונים הטרטולוגיים - משמאל יש קישור עם כל רשימת הטלפונים. מעבר לזה, לזכור שהתקשורת אוהבת לעורר היסטריות מדי פעם, ולא לקחת את כל מה שנאמר כך כאמת מוחלטת... הריון קל ומוצלח !
אני בשבוע שמיני להריוני,סובלת מבחילות חזקות במשך כל שעות היום,מרגע שאני מתעוררת ועד שאני הולכת לישון. כל מה שניסיתי לא עזר, המצב פשוט בלתי נסבל לפעמים מגיע לכדי סיוט. עלי לציין שעברתי כבר 3 הריונות ומעולם לא הגעתי לכדי מצב של בכי עקב הבחילות. אודה לך אם תוכל לעזור לי.
לא' שלום רב, בעלי רופא שבנה את הקריירה שלו בחו"ל לפני יותר מ 20 שנה. אחרי שבנינו נולד, הוא התריע בפני שאמנע ממתן תחליפי סויה לילד, לא אצרוך סויה בעצמי, משום שכמיניקה אני מעבירה לו את החומרים שאני מכניסה לפה, כמובן, ושלסויה בכלל לא יימצא מקום בביתינו. אני מניחה שיש לו הרבה ידע. יותר ממני. לידיעתך שלך, גם, וכן לכל המתעניין. אגב, בהנקה "פישלתי" פעמיים, ושתיתי חלב סויה והילד הגיב יפה מאד לכך. כולו פרח. בברכה, דליה נ.ב. כל נושא הסוייה הוא עניין של אינטרס כלכלי מובהק, ולכן ישנה שטיפת מוח פירסומית לגביו בשילוב של עוד גורמים. מה שפורסם בתיקשורת לאחרונה, זה מה שמנסים תאגידי המזון הגדולות להסתיר כבר יותר מ 20 שנה.