פחד מהריון לאחר הפלה
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
מצטערת מראש על האורך . . . אני בת 27 חולת קרוהן. לפני 5 שנים נכנסתי להריון במהלך התקף של המחלה, העובר לא התפתח ונאלצתי לעבור גרידה. לאחר שנתיים (וניתוח של המחלה) נכנסתי להריון תקין וקל ויש לי ילד מקסים בן שנתיים וחצי. לפני חודשיים וחצי נכנסתי שוב להריון, העובר לא התפתח ועברתי שוב הפלה - הפעם עם כדורים על מנת להימנע מגרידה. ההפלה עברה לא קל, מבחינת כאבים ומצב נפשי. ברגע הראשון כשיצאתי מהרופא כשלא נצפה דופק התגובה הראשונה שלי היתה שאני לא מוכנה להיכנס שוב להריון (לעולם) ושאני לא מוכנה לעבור זאת שוב. כעת שבועיים אחרי סערת הרגשות שלי בשיאה. אני מאוד אוהבת ורוצה ילדים אך הראש לא נותן לי לחשוב על זה בחיוב, מהפחד להיכנס שוב להריון ושחס וחלילה משהו לא יהיה תקין שוב ואצטרך לעבור שוב הפלה. בעלי, וכולם אומרים לי שאני לא צריכה לחשוב ככה ושאין סיבה שזה יקרה שוב (לפחות לא רפואית) ואני ממש בחרדות. אם יש מישהי שיכולה להגיד משהו - תודה. שרית
שרית שלום, קודם כל יש לך ילד ברוך השם, דבר שני תמיד תחשבי חיובי ויהיה חיובי, אני יודעת שזה לא קל , אני עברתי לפני כמה ימים הריון כימי את מבינה לא נקלט . ונכון שזה כואב והכל אך תמיד תדעי שיש תקווה . יש כאלו שאין להם בכלל ילדים (כמוני) אז תמיד תגידי תודה לאלוהים קודם כל שנתן לך ילד בריא ושלם, תיהיה תמיד עם חיוך ותמיד תחשבי חיובי . ובעזרת השם עם הרבה תפילות תראי שיהיה טוב, אני ממליצה לך לקרוא כל יום כמה פרקים מספר תהילים זה ירגיע אותך . בהצלחה -אשמח תמיד להרגיע אותך, זה אחרת מאדם אחר מאשר להתמודד עם הכל לבד, תכתבי ואני תמיד ישתדל לענות , ובטח יהיו עוד הרבה נשים שישמחו לענות לך .
שלום שרית ! אני מציעה לך להכיר את הפורום הזה : http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1111 תמצאי בו נשים רבות עם חששות דומים לשלך, וגם סיפורים עם סוף טוב. בהצלחה !