תרופות והנקה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

09/12/1999 | 03:09 | מאת: מלי אוחיון

ד"ר פוקס היקר ראשית מודה אני על הברכות כמו כן ברצוני לדעת האם אין סכנה בלקיחת תרופות בהנקה אני מקבלת prednisone 20 mg 1 ליום mg 200 plaquenil 2 ביום ואני מיניקה האם זה בסדר או להפסיק את ההנקה בתודה מראש מלי אוחיון

10/12/1999 | 13:40 | מאת: ד"ר פוקס אמיר

מלי שלום רב תרופות רבות שניטלות במהלך הנקה, מגיעות לחלב ועוברות בהמשך לתינוק. במקרים רבים, סדר הגודל שעובר לעובר הוא 1% מהניון אותו את נוטלת וברוב המקרים, מינון זה מאד נמוך בכדי להשפיע על התינוק. יחד עם זאת ישנן תרופות שלהן השפעה נלוות ומומלץ לא להשתמש בהן בזמן הנקה. היות ואיני בקיא דיי בכל ספקטרום התרופות הללו, אני מייעץ לך לפנות למחלקה לטרטולוגיה שמנוהלת ע"י פרו' אורנוי בבית חולים הדסה ירושלים שהיא המחלקה המוסמכת ביותר על מנת לענות שלאלותייך הנ"ל. טל: 6758430- 02 או 02- 6758441 ושוב מזל טוב ממני וצוות Doctors

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה