סקירת מערכות מוקדמת - לכל מי שיודעת.
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
שלום ! ניקבע לי תור ליום א' ה20/2/05 לסקירת מערכות מוקדמת....ואני יהיה בשבוע 15 +2 ואני נורא נורא פוחדת מהבדיקה....שמא יגידו לו שמשהו לא בסדר עם העובר... כי קראתי כל מיני שאלות וכתבות שרופאים לפעמים טועים ואז זה סתאם גורם ללחץ ומתח רב... שאלתי היא האם לוותר על הבדיקה? או בכל אופן ללכת לבצע אותה? עשיתי שקיפות עורפית בשבוע 12 וברוך השם יצא בסדר 1/8500 האם בכל אופן יש סיבה לדאגה ולחרדה שלי? אני ממש מודאגת ומתלבטת. אשמח לקבל תגובה מכל מי שעברה את הבדיקה או עומדת לעבור. תודה אורנית.
שלום אורנית ! למרות החששות המובנים כל כך, לא לוותר על הסקירה !!! רופאים מומחים כמעט אף פעם לא טועים, ועדיף לדעתי להיכנס ללחץ בגלל טעות איבחון ולעבור עוד ברורים - ולא לפספס איבחון של בעייה, חלילה. בסקירה הזו בודקים מכף רגל ועד ראש, והיא מאד יסודית, ומאד מרגיעה (כמעט תמיד התוצאות תקינות. רוב ההריונות מסתיימים בילד/ה בריא/ה). חשוב שתעברי את הסקירה אמל מקצוען, תראי את כל האיברים ואחרי כן יהיה לך הרבה יותר קל להיות רגועה. בהצלחה !
שלום - אני מסכימה כתמיד עם צליל, אני כותבת מהצד הזה שממנו את פוחדת להיות .... לפני כשבועיים עברתי סקירה מוקדמת ונמצאו שם מס' דברים מעוררים חשד אצל העוברית (שזה אגב עוד דבר שמגלים שם!), גם אני עברתי שקיפות שיצאה תקינה לחלוטין והיא אחד המדדים לבחינת הבעיות שהתגלו (החיוביים כמובן שמעלים את המורל!) ללא דחיות ועכבות הופניתי לבדיקות שבנתיים רובן יצאו תקינות (לשאר אני פשוט מחכה.. ) נכון, זה מצב לא קל ומלחיץ אך תקוותי שהכל יהיה תקין ואז אני אהיה יותר רגועה כי בדקו אצלי יותר מלאישה רגילה - "ואם לא" את בטח שואלת? אם לא אז נחשוב ונראה מה יהיה : או שנאלץ להפיל או שנתמודד עם התוצאות והיתרון יהיה פשוט שנהיה מוכנים לכך נפשית! בכל אופן - ממליצה על שתי הסקירות ומאחלת לך שלא יתגלה כלום וההריון יעבור לך בכיף עם תוצאות מושלמות!!!!
אורנית שלום, אני נמצאת בדיוןק כמוך בשבוע 15,ויש ליסקירה בשבוע הבא יום ו',זהו הריוני השלישי ובהריונות הקודמים גם כן עשיתי סקירות מוקדמות ומורחבות בשום פנים ואופן לא לוותר על זה אין יותר טוב מלדעת את האמת עדיף לדעת שהכל תקין ,מאשר שתתהלכי בתחושה של אי ודאות עד הלידה,מאחלת לך הריון קל ותקין