סושי ומאכלים אסורים במהלך ההריון
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
אני בהריון וברצוני לאכול סושי. חברה אמרה לי כי קראה כתבה כי סושי המכיל דגים כמו סלמון וטונה אינם מומלצים. הייתי רוצה לדעת מדוע? ומהם באמת המוצרים שאסורים לאכול מחשש לבריאות העובר....
גם אני שמעתי שאסור לאכול סושי בהריון. ראשית האצה עצמה יש בה יוד וזה לא בריא בהריון. שנית דג הסלמון בסושי הוא לא מבושל ויכול להיות שיש חיידק שבמצב רגיל (לא הריון) לא יגרום לשום דבר אבל אישה בהריון יכולה להפגע מחיידק זה וכתוצאה העובר יפגע. אני נמנעתי מלאכול סושי בהריון. אך יחד עם זאת אמרו לי שאפשר בכמות מוגבלת לאכול סושי צמחוני (רק ירקות) אבל ראשית יש להשתמש בכלים נקיים (סכין, קרש) שלא נגע בהם דג הסלמון. אותו דבר לגבי טונה אדומה. יש באינטרנט מאמרים רבים מה מתור ומה אסור לאכול בהריון. אסור לאכול נקיקים כגון פסטרמה. אסור לאכול סלטים שמכינים בחוץ המכילים מיונז, אסור לאכול ביצה רכה, אסור מאכלי ים כגון שרימפס. בקיצור תבדקי. בברכה, עדי.
אני לא שמעתי שום דבר רע על האצה, הדבר היחידי בסושי שאסור ובאוכל בכלל זה דג נא או בשר שצלוי מדיום וכן ביצים רכות