הריון שלא התפתח

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

23/08/2004 | 15:24 | מאת: ויוי

הנני בשבוע ה- 8 להריון. לפני שבוע (בשבוע ה- 7) ביצעתי בדיקת אולטרא סאונד וניצפה בה שק הריון בלבד ללא עובד. נשלחתי לבדיקה נוספת בעוד 10 ימים. בנוסף לזאת אני סובלת מדימום (מעין הפרשות חומות מעטות) במשך שבוע וחצי. באיזה שבוע להריון נהוג לראות את העובר? מה עושים במקרה של BLIGHTED OVUM ? האם יש לבצע גרידה?

לקריאה נוספת והעמקה
23/08/2004 | 18:04 | מאת: טל

אצלי נצפה עובר ללא דופק בשבוע 7 (ובדיקה נוספת בשבוע 8). עברתי גרידה ברמת מרפא בפתח תקוה. התהליך לא נעים אבל גם לא נורא, אחרי שעתיים כבר משוחררים הביתה וחוזרים "לכושר" אחרי שלושה-ארבעה ימים. בהצלחה.

23/08/2004 | 23:45 | מאת: צליל

שלום ויוי ! אני לא רופאה, אבל עברתי הריון אחד כזה. כבר משבוע 5 ניתן לראות "קוטב עוברי", בשבוע 7 כבר ניתן לראות עובר, ובשבוע 8 - דופק עוברי. אם אין עובר (ובוודאי אין דופק עוברי), בערך בשבוע הזה הגוף מזהה שההריון לא תקין, והדימום הזה בעצם מעיד על תחילתה של הפלה טבעית. אין שום טיפול שיכול להועיל להריון כזה, מראש אין לו סיכוי להצליח. אם הדימום יתחזק, יכול להיות שכל חומרי ההריון יפלטו לבד. אם לא - תעברי גרידה (ובתוצאות הבדיקה הפתולוגית תראי שלא נמצא חומר עוברי ברחם). מדובר באמת בתהליך קל ומהיר, ומיד אח"כ תוכלי לנסות מחדש להרות. בהצלחה !

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה