ברזל

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

09/08/2004 | 12:22 | מאת: שר.

שלום אבקש לדעת מה יכולות להיות ההשלכות של אי לקיחת כדורי ברזל בהריון, במיוחד בשליש השלישי. כמו כן מהם התחליפים הטבעיים במזון לברזל

09/08/2004 | 13:14 | מאת: נני

חשוב מאוד לקחת ברזל לבריאות העובר. יחד עם זאת ידוע שברזל גורם לעצירות והרבה נשים מעדיפות לקחת את הסיכון. ישנו ברזל בתחליפי מזון שונים ובעיקר בכבדים. כבדי עוף, כבדי בקר עשירים בברזל ומומלץ בחום לאכול, והרבה. כמו כן בשקדים יש ברזל.

09/08/2004 | 15:33 | מאת: צליל

שלום שר ! מחסור בברזל גורם כמה נזקים : * העובר בונה את מאגרי הברזל שלו לשנת החיים הראשונה עוד ברחם. אם האנמיה של האם חמורה - לא יהיו לעובר מאגרים ראויים, והוא יזדקק מהר מאד לתוספת ברזל כדי למנוע פגיעה בהתפתחותו. (אם הברזל גורם לך אי נוחות בבטן - תדמייני תינוק שנאלץ לעבור את אותם כאבים - בגלל תוספת ברזל, בנוסף לכאבי הגזים וכאבי השיניים, ותחשבי שוב עד כמה את מוכנה לסבול אי נוחות כדי למנוע ממנו את הסבל הזה). * אנמיה מקשה על ההתאוששות מהלידה, במיוחד אם בלידה מאבדים דם נוסף, עד כדי צורך לעירוי דם - שזה תהליך עם סיכון מסויים. * איכות החיים בהריון עם אנמיה נמוכה מאד - העייפות, הסחרחורות, נפילות בלחץ הדם - וחבל לסבול אם לא מוכרחים. ברזל מן הטבע - יש לסולגאר "ברזל עדין", כמעט נטול תופעות לוואי (אבל יקר), ויש גם סירופ ברזל צמחי. (אני מסתייגת מההמלצה על כבד - יש בו הרבה ברזל, אבל הזמינות די נמוכה, ויש בו גם לא מעט חומרים מזיקים. הכבד הוא ה"פילטר" של הגוף, ולאכול אותו על כל החומרים שהוא סינן - לא תמיד רצוי). כדאי להתייעץ עם תזונאית לגבי ברזל - שקדים לא קלויים הם מקור מצויין (לי המליצו לאכול אותם לאחר השריה, עם כמה משמשים מיובשים). גם בתות שדה יש כמויות יפות של ברזל, וגם בירקות הירוקים, ובשומשום מלא. כדאי לשלב מזון עשיר בברזל עם ויטמין C, כדי לשפר את הספיגה בגוף. בהצלחה !

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה