סחרחורת בהריון
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
אני בשבוע 10 ואמש עברתי חוויה לא נעימה. מאוחר בערב, עייפה מאוד לאחר יום ארוך -התחלתי לחוש סחרחורות. התחיל בקצת תחושת חוסר יציבות והפך בלתי נסבל. יותר עם הפנית הראש לכיוון מסויים. כמובן - נבהלתי מאוד ולקח כמעט שעתיים עד שנרגעתי ונרדמתי. האם העייפות גרמה לזה? האם יש סכנה להריון או שהסחרחורת עצמה מהווה איזושהי התראה לתקלה? האם יש מה לעשות כנגד? תודה על תשובתך, מודאגת.
לזיוי, אל לך להבהל,סחרחורת הינה תופעה מוכרת וידועה בהריון על אחת כמה וכמה שעברת יום ארוך ומתיש. העיקר שנחת ואין זה מתריע על שום תקלה... המשך הריון בריא,מקסים וקל... וכמובן חג שמח.
הי זיוי, אני הייתי מציעה לך לבדוק את רמת ה B12 , המוגלובין וברזל... פשוט תעשי בדיקת דם. גם לי זה קרה..... ברמה כזאת שפשוט הלכתי לישון בבכי מטורף..... פחדתי נורא... במקרה שלי זה היה בגלל שהיה לי מחסור בB12 , ולאחר בדיקת הדם גם גילו שהברזל הרבה מתחת לנורמה (בעוד שההמוגלובין היה עדיין תקין אבל גם נמוך מאוד)... רק אחרי שבוע בבדיקה השנייה גילו שגם ההמוגלובין ירד, ואז ישר נתנו לי כדורי ברזל (כבר מהחודש הראשון להריון למרות שבדר"כ מתחילים לקחת אותם בחודש מאוחר יותר). בקיצור.... זו יכולה להיות סיבה נוספת (מעבר להריון), וכדאי לבדוק, חבל שתרגישי לא טוב.