בדיקת סוכר לא תקינה
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
היום קיבלתי את תוצאת בדיקת הסוכר (שעה) שעשיתי ביום חמישי האחרון, והתוצאה קצת גבוהה: המקסימום הוא 140, ולי יצא 148. הרופא שלח אותי לעשות את הבדיקה הארוכה יותר (שלוש שעות), ורק אמר לי שכאשר תגיע התוצאה הזו, אז נדבר על ההשלכות. אני נורא בלחץ כי לא ממש ברור לי מה יכולות להיות ההשלכות על העובר או עלי. אם מישהי מבינה בזה או חלילה עברה את זה, אשמח לשמוע מה המשמעות, מה אפשר לעשות והאם אני יכולה להיות רגועה!
שלום נעמה ! קודם כל, זה ממש לא נורא, הרבה מאד נשים עוברות העמסת סוכר של 100 גר' בגלל תוצאות דומות לשלך. רק חלק קטן מהן באמת מפתחות סכרת הריון, ואז פשוט צריך להקפיד על תזונה מתאימה ומעקב דיאטנית. כל עוד הסכרת מאוזנת - אין סכנה לעובר. עכשיו פשוט תבצעי בדיקה ארוכה יותר של 100 גר' מהתמיסה (לא לשכוח מיץ לימון !), כאשר יבדקו אותך בצום, ואחרי שעה, שעתיים ושלוש שעות משתיית התמיסה. זו בדיקה ארוכה ומעצבנת, אבל למחרת כבר תקבלי 4 תוצאות, ורק אם שתיים מתוכן חורגות מהערכים הרצויים - יש צורך במעקב מיוחד. כרגע אין לך שום סיבות ללחץ, תעברי את הבדיקה ורק אם משהו לא תקין - רק אז מותר לך לדאוג, וגם אז - רק קצת... המשך הריון קל ובריא !
דבר ראשון אל תהיי לחוצה כי זה רק מקפיץ את ההערכים של הסכרת. גם אם יש לך סכרת זה לא סוף העולם תצטרכי לשמור על דיאטה ואםגם זה לא יעזור תקבלי זריקות לסכרת הריונית ותהיי מאוזנת . לי היה סכרת הריונית ויש לי ילדה שכיום היא בת 17 ממש מתוקה ומלאכית אל תדאגי הכל יהיה בסדר.