פחד מלידה
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
שלום, אני בת 25 נשואה , בריאה ואני רוצה להכנס להריון שנה הבאה אך אני מאוד מפחדת מהלידה עצמה מתופעות הלואי של האפידורל ומהתפרים הכואבים 1. האם ניתן להקל על הכאבים ללא אפידורל ? 2.אם ניתן ללדת ללא תפרים ? 3.באילו ביתי חולים אפשרי לבצע לידה טיבעית? 4. אני עושה הרבה ספורט ואם זה מקל על כאבי הלידה או מחמיר אותם? 5. מה זה דיכאון אחרי לידה?
אורלי היקרה , בקצב כזה לא תכנסי להריון וחבל .כל אשה מוטרדת משאלות כאלו ואחרות בתקופת ההריון אולם בסופו של דבר כולן יולדות בשלום ואפילו נכנסות שוב להריון לאחר תקופה מסוימת ,כך שהמסקנה היא שלמרות כל הקושי לא מתים מזה . יש הרבה חוויות טובות בהריון ,חבל להתמקד רק הפן השלילי . שיהיה לך בהצלחה .
1. ניתן להקל על כאבים ע"י טישטוש, חומר שמוחדר דרך אינפוזיה לוריד. 2. לא תמיד יש צורך בתפרים, כל מקרה לגופו, אף אחד לא יכול להבטי לך כן או לא , את זה יודעים רק אחרי הלידה. 3. היום ברוב בתי החולים בארץ יש חדרי לידה טבעיים. 4. ספורט בהחלט יכול להועיל לך בזמן ההריון, הלידה ולאחריה, מאחר ואת גמישה יותר, לגופך יהיה קל יותר לעבור את כל התהליכים, במיוחד הלידה עצמה. 5. לאחר הלידה כמות ההורמונים צונחת, דבר הגורם לשינויים במצב הרוח. כל אחת מגיבה בצורה שונה. בזמן ההריון הגוף מלא הורמונים, ולכן כל התופעות המשונות(גלי חום,מצבי רוח,חשקים למאכלים מסוימים וכו'). לאחר הלידה הירידה בכמות ההורמונים הינה מהירה ודרסטית. דבר נוסף, במהלך ההריון כולם דואגים לך ושואלים לשלומך, לאחר הלידה כבר לא כ"כ מתענינים בך אלא ברך הנולד. עצם השינוי המשמעותי בחיים, את כבר לא לבד, את אחראית על עוד אדם, אין לך את כל הזמן שבעולם רק לעצמך, לוקח קצת זמן(כל אחת והזמן שלה, אצלי זה לקח חודש) ומתרגלים לאורך חיים אחר. יש גם המון דברים טובים שלא שאלת עליהם. למשל,הרגע שלאחר הלידה, ברגע שמניחים את התינוק/ת בזרועותייך, אין רגע מאושר מזה בחיים!!! כתבת שאת רוצה להרות בשנה הבאה, אז קחי בחשבון שאי אפשר תמיד לתכנן במדויק את ההריון, זה לא תמיד קורה בדיוק מתי שרוצים. לפעמים כן ולפעמים צריך לחכות. שנה זה הרבה זמן. לדעתי תתחילי לנסות בעוד חצי שנה ובהצלחה.
לאורלי שלום אני בת 23 עם שלושה ילדים { תאומים} הלידות שלי היו בניתוח קיסרי וזה לא כל כך נורא אין לך מה לפחד מהלידה כי כל אישה עוברת אותה בתושבה לשאלותיך כן ישנם דרכים אחרות להקלה בכאבים חוץ מאפידורל כמו חומר מטשטש ועוד אפשריות אחרות שכדאי לך לברר לגביהם ביחס לשאלתך השניה ישנם מצבים שלא מחייבים תפרים אבל בדרך כלל הלידה הראשונה היא עם תפרים בגלל שהרופא עושה חתך לעזור לתינוק לצאת או בגלל שזה נקרע באופן עצמי בכל בית חולים אפשר ללדת באופן טבעי אבל לכל אחד החוקים שלו וזה דבר שמבררים בבית החולים השונים לגבי הדרכים שאצלם זה מתבצע בהריון רצוי להיוועץ אם רפוא לגבי הספרט מה מותר ומה אסור אבל אני חושבת שאין לזה השפעה על הכאבים עדיף לך לא לחשוב על הדרים הקשיים שעוברים במהלך הלידה ואחריה אלא להתמקד בדברים היפים והכיפים כי זוהי חוייה בלתי נישכחת