המשך לנושא: התקן

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

04/12/1999 | 23:27 | מאת: riki

לאחר שהסברת לי על ההתקן "מירנה" יש לי עוד כמה שאלות בנושא: א. אם המחזור במשך הזמן יופחת או יעלם איפה הולך כל "הליכלוך"? הרי אומרים שהמחזור מנקה את הגוף של האישה. ב. לאחר דימום ממושך של מחזור במשך שבועיים נתן לי הרופא נשים כדורים להפסקת או הפחת המחזור האם זה בסדר, ולא יגרם לי שום נזק? למרות שאני כבר שלושה ימים לוקחת את הכדורים ובקושי יש תוצאה כי אני עדיין מדממת, למרות שזה לא הרבה אבל בעיקרון אני עדיין לא נקיה. ג. האם ההתקן הזה אמור לעשות כך מחזור ארוך ודימום כה ממושך? או שההתקן לא מתאים לי? הודה לך מאוד אם תענה לי בהקדם. בתודה מראש ריקי

05/12/1999 | 00:08 | מאת: ד"ר פוקס אמיר

ההתקן מסוג מירנה ( באחד המגזינים הבאים אקדיש את הכתבה על התקן למניעת הריון ובכלל זה מירנה, בצורה מפורטת) במרבית המקרים גורם לירידה ניכרת בדימום בזמן הוסת וב- 20% אף העדר וסת. ההתייחסות לדימום הוויסתי כליכלוך אינה במקומה. מדובר בדימום שהינו תהליך פסיולוגי כתוצאה משנויים הורמונלים. התקן המירנה משנה את הפעילות ההורמונלית ולפיכך אין במיעוט הדמם הוסתי או העדרו תחת שימוש במירנה ,בכדי לגרום לנזק כלשהו ( ההפך למירנה מספר יתרונות בריאותיים). הדמם הויסתי אינו צורך אלא תוצאה. לא ברור לי האם יש לך כעת דימום עם ההתקן החדש או ללא קשר וכמו כן לא ברור לי איזה כדורים קבלת כעת. כל דימום חריג דורש הערכה וברורואני מניח שהרופא שלך החליט לטפל בדימום שלך מתוך הערכה לסיבתו. אם עדיין ממשיך הדימום יש מקום לשוב ולהיוועץ ברופא המטפל. אשמח לקבל ממך פרטים נוספים על מנת להרחיב לשאלתך.

05/12/1999 | 23:51 | מאת: שלי

מה זה רחם מורחבת האם יש מס' סיבות לתוצאה זו. האם יש קשר להתקן.

07/12/1999 | 23:21 | מאת: riki

קודם כל תודה רבה לך על התשובות המעמיקות ישר כח. ועכשיו אני יפרט לך בדיוק מה קורה לי עם ההתקן "מירנה". את ההתקן הזה עשיתי ב- 26.10 ביום השני למחזור. המחזור נימשך שבועיים וחצי, הרופא אמר לי שזה יכול לקרות בחודשיים הראשונים. הוא גם אמר לי שההתקן הזה יש איתו בעיה שהמחזור מופיע פתאום ללא שום התראה או לפי התאריך עד לשישה החודשים הראשונים. לאחר שסוף סוף אני מסיימת את המחזור, ונקייה שבועיים שלוש מהמחזור, שוב מגיעה המחזור ללא שום התראה וללא שום כאב. חשבתי שזה יקח מספר ימים מועטים והכל יהיה מאחריי. אבל לאחר שראיתי ש- 10 ימים המחזור לא מתכוון להיסתיים אלה הוא רק מתגבר פניתי לרופא נשים וסיפרתי לו על התופעה של ההתקן (יש לציין שזה רופא אחר הפעם דרך קופת חולים). הוא עשה לי אולטראסאונד וגינלי ואמר שניראה לו שהכל תקין, ונתן לי כדורים: HEXAKAPRON שלוש כדורים ביום. רק לאחר חמישה ימים הפסיק לי המחזור לגמרי. היום אני עדיין מפרישה לא מחזור אומנם אבל הפרשות שלא היו קודם להתקן. האם כך אמור להיות ההתקן הזה? או שבמשך הזמן יחול שינוי לטובה? ואם זה יקרה שוב אני יכולה לקחת את הכדורים על דעת עצמי? ועוד שאלה אחרונה והיא: ברגע שאני רואה שיסתיים הדימום עוד לפני שסיימתי את הכדורים שהרופא אמר, אני יכולה להפסיק אותם, או שצריך להמשיך? מודה לך מאוד על התשובות. ריקי

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה