לאילת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

15/11/2003 | 13:51 | מאת: יעל

נהפוך הוא קוראת בשקיקה את דבריך ,מוכרחה להודות שזוהיא ההתייחסות הרצינית הראשונה שמקבלת לרבות תשובת הבלתי ברורה של הרופא,,,, כך שאני מודה לך לגמרי. אני בהחלט מתלבטת אף חוששת במידת מה, מעין חשש מקפיא שמביא אותי לאמר לעצמי שאולי באמת מוטב שאמתין עד לפעם הבאה,,ובכל זאת ברור לי שככל שאקדים כך ייטב,,, האמיני לי שאני מבולבלת לגמרי,, זה כל כך מטריד אותי כך הנושא יושב לא רק בבבק אוף מיי מיינד אלא כל העת חושבת תוהה, וכמובן מעמידה פנים שהכל כשורה,,אבל זה לא לצערי. זו הפעם הראשונה שנכנסת לפורום הזה ומוצאת שאינני לבד,,זה מחזק נורא( כדברי השיר " ספר לי קצת על רגעי הפחד,, קל יותר לפחד ביחד"- אם כי הייתי משנה וכותבת על רגעי התקווה ) מודה לך שוב אילת.

15/11/2003 | 17:42 | מאת: אילת

בעניין "רגעי הפחד" - אני יכולה לאמר לך מנסיוני, הלא מאוד נעים, שעברתי דרך ארוכה עד שהגעתי עד הלום, ואמנם, כרגע אין לי עדיין ילד, אבל היה לי הרבה יותר קל כבר לעבור את הטיפולים, לקבל זריקות, ואפילו לקבל את האכזבה שזה לא הצליח ושוב קיבלתי מחזור. חלק מזה נובע מהתהליך הממושך שעברתי - אחרי שתקופה ארוכה, באמת לא נתתי לעצמי "להתפרק" ואז באה ההתפרקות בגדול אחרי ההזרעה הראשונה. קשה גם לאחרים (חברים, משפחה וכו') - תומכים ככל שיהיו - להבין עד הסוף את התחושות הקשות, את חוסר הרצון להגיע שוב לבדיקת דם (ברמה שכשלא הצליחו להוציא דם פשוט התחלתי לבכות - וזה מאחת שתמיד הלכה בקלות לכל בדיקה, תרומת דם, זריקה או כל דבר אחר). מותר, אגב, להעזר בדברים חיצוניים - ולא מאוד משנה איזה סוג - רק לפי מה שמתאים לך, אם זה פסיכולוג, פיזותרפיה, טיפולים אלטרנטיביים, אפילו תחביבים שנותנים לך אפשרות להוציא קצת. הרבה פעמים יש חוסר הבנה ואפילו אטימות אצל רופאים ומטפלים אחרים וזה כמובן מגביר את התסכול, הצער והאכזבה, אבל, יש גם אחרים!. במקרה שלי, כשהגענו לפרופ' ברטוב בבר אילן, הרגשתי שנפתחה לי התקווה - אפילו רק מההתייחסות המדהימה שלו - הסבלנות, ההקשבה, והרצון האמיתי לנסות לפתור את הבעיה. בכל מקרה, אני אשמח לענות לך שוב אם יש עוד שאלות- את יכולה לפנות אלי גם באימייל - [email protected] שבוע טוב אילת

16/11/2003 | 14:11 | מאת: יעל

אילת, שוב אני מודה לך על האדיבות והפתיחות, בהודעותיך מוצאת את עצמי מתחזקת ואף מקבלת יותר ויותר מימד רציונאלי לכל החוויה הלא נעימה הזו שעד כה עובדה בכלים אמוציונאליים לגמרי. בעוד ימים אחדים אמורה לבצע שוב בדיקת דם כדי לוודא שאכן ערכי הבטא ירדו לחלוטין וגם ספירת דם,, ובזה תם מחזור נוסף של הניסיון וכשלונו... אך אין ספק שיוצאת למחזור הנסיונות הבא מעודדת יותר חכמה יותר הודות לך ולבנות הנפלאות גילי גליה שהוסיפו ותרמו מנסיונן, אני מחזיקה לך אצבעות ומתפללת עבורך ועבורן,ועבורי שמסע העינויים הזה יפסק ובסופו נזכה כולנו לצאצא קטן, בריא ומחייך שנושא את פנינו ופני בני זוגינו.. מצאתי בכן הרבה יותר ממגיבות לשאלתי אלא ממש שותפות לדרך ואפילו אם תרשי או תרשנה האחרות ,,חברות לדרך. זהו מקווה שנשמע בשורות טובות, ומבטיחה להיות כאן אם זקוקה למילה טובה תמיכה ואפילו אם סתם בא לך לקטר,,וכמובן שוב תודה.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה