תזונה והנקה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

02/11/2003 | 13:46 | מאת: יפית

זהו הריון ראשון שלי. יש לי מס' שאלות: 1) האם יש איסור על אכילת ביצים לא מבושלות, דוגמת ביצת "עין" כאשר החלמון נוזלי? 2) האם מומלץ להימנע מאכילת סושי שבו יש דג נא? 3) אם לוקחים את רצועת הדג שבסושי ומכניסים למיקרוגל לצריבה של 30 עד 40 שניות, האם זה מספיק, או עדיין חשש לחיידקים? 4) אני מעוניינת להניק לאחר לידה. האם מה שאסור בהריון, עובר לתינוק גם דרך חלב האם? כלומר, אם במידה ואסור בהריון לאכול סושי, או ביצת עין, האם לאחר הלידה, בשלב ההנקה זה עדיין מהווה סיכון לתינוק? בתודה מראש יפית

02/11/2003 | 15:59 | מאת: אביגיל

הי יפית, האיסור על בשר חי (גם של דג) נובע מחשש לחידקים שיכולים לגמור את ההריון, מכאן שאני מניחה שגם ביצה שאינה מבושלת לחלוטין לא כדאי לאכול ורמת חימום הדג של הסושי הוא רמת הסיכון שאת מוכנה לקחת על עצמך.. אני לא יודעת לגבי ההנקה, תשאלי בטיפת חלב. בהצלחה, והריון קל. אביגיל.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה