איך ניתן להכנס להריון תוך כדי הנקה?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

07/09/2003 | 23:28 | מאת: הגר

שלום אני יודעת על האפשרות להכנס להריון תוך כדי הנקה ( ולראיה- אחי הגדול שהגיע לעולם באופן הזה..) אני מניקה את ביתי כ-10 חוד' - לא משתמשת באמצעי מניעה ולא קיבלתי מחזור מתחילת ההריון ( הוא אף פעם לא היה סדיר- ואת המחזור האחרון קיבלתי לאחר שלקחתי כדורים שאני לא זוכרת את שמם ) האם אני יכולה לסייע שוב לגוף לקבל מחזור באמצעות כדורים- תוך כדי הנקה? ( אני מעוניינת להמשיך בהנקה כמה שיותר) ובמידה ואכנס להריון- האם אין בעיה להמשיך ולהניק? תודה

08/09/2003 | 05:05 | מאת: צליל

להגר - מחזור שמגיע ע"י כדורים הוא מלאכותי, ולא נגרם ע"י ביוץ, ולכן לא נראה לי שזו הדרך להרות תוך כדי הנקה. מנסיון שלי - המחזור חזר רק כאשר תדירות ההנקות פחתה מאד, 2-3 ביום, ואז באמת אפשר להרות. לגבי הנקה תוך כדי הריון - זה אפשרי, אבל ממש לא מומלץ, גם כי זה דורש מהגוף שלך "השקעה" פיזית בשני אפיקי הורות במקביל, גם כי הורמון החלב (פרולקטין) מכווץ את הרחם - מה שממש לא מומלץ בהריון, וגם כי החלב מתאים את עצמו לגיל התינוק היונק, ולהניק שני תינוקות במקביל יוצר בעייה מצד זה. אם את בכל זאת מתעקשת על הריון במהלך ההנקה - פני לאגודת "לה לצ'ה", ומדריכה שלהם תתן לך את הידע והכלים לכך. אני חושבת שמגיע לביתך לקבל באופן בלבדי את ההשקעה שלך בה (הנקה ויחס), ורק כאשר היא תגדל ולא תהיה יותר זקוקה לחלב - תתחילי לחשוב על תינוק/ת נוסף/ת. אם את לחוצה או שחשוב לך מאד להרות שוב מהר - יש לזה מחיר מבחינת הבת הזו, והפסקת ההנקה היא רק אחד מההפסדים שלה לטובת ההריון הבא. זה בסדר, אם זו ההחלטה שלך, חשוב רק שתהיי מודעת לזה שאי אפשר גם לתת לה הכל וגם להביא במקביל תינוק נוסף. בהצלחה בכל החלטה שתקבלי !!!

08/09/2003 | 12:59 | מאת: זואי

אני לא בטוחה שהתשובה שצליל נתנה לך היא התשובה הנכונה ביותר. לפי מה שידוע לי אין שום בעיה להניק ובמקביל להיות בהריון. אני מציעה לך להתייעץ עם רופא הנשים שלך בעיניין. יכול להיות שניתן לטפל בחידוש המחזור והביוץ ואני בטוחה שהרופא יתן לך את כל התשובות לשאלותיך. בהצלחה (אגב ביני ובין אחותי הגדולה שינקה יפה מאד , יש 11 חודשים בלבד. אז נכון שאני מוגדרת כ-"אופס", אבל עובדה שזה אפשרי ונולדתי תינוקת בריאה מאד)

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה