אחרי הפלה
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
ד"ר וולמן שלום ! בתאריך 8.12.00 עשיתי הפלה באופן פרטי ע"י רופא שעשה לי אולטרסאונד בקופת החולים לפי האולטרסאוד שהוא עשה לי לפני ההפלה היה רשום לי "נצפה שק חלבון , ולא נצפה עובר " ד"ר בבקשה תעזור לי . הוא עשה לי הפלה "וואקום " , ולאחר שהתעוררתי מההרדמה ראיתי דימום קל . לאחר מכן כשבאתי הביתה והתקלחתי הפסיק לי הדימום ועד היום אין לי דימום בכלל . היום בערב (יום ראשון , יומיים אחרי ההפלה ) החלטתי לעשות בדיקה ביתית והתוצאה היתה חיובית , שאני בהריון (הריון זה לא רצוי ). והשאלות שלי : 1. האם זה יתכן שאחרי הפלה יהיה לי דימום רק באותו רגע ואחר כך יעלם הדימום לגמרי ? 2. האם זה ייתכן שיומיים שלושה ימים אחרי ההפלה עדיין אני צפויה לראות בבדיקה הביתית תשובה חיובית שאני עדיין בהריון ? 3. מה קורה , נראה לך שזה מוזר , או שזה צפוי להיות כך ? (ברצוני לציין שהוא אמר לי לבוא אליו לביקורת אולטרסאונד בקופת החולים בעוד שבועיים ). 4. האם אני צריכה לעבור שוב הפלה ? בבקשה ד"ר וולמן תעזור לי , תענה לי על השאלות אני לחוצה מאוד , מה אני צריכה לעשות ? לאן לפנות ? בבקשה . מצפה לתשובתך המהירה בכיליון עיניים תודה שרון
ד"ר וולמן ברצוני לציין בהמשך למכתבי שעדיין אחרי ההפלה אני מרגישה כאבים בבטן כמו שלפני ההפלה שהרגשתי . כאילו הוא לא עשה לי כלום, האם ההרגשה שלי נכונה ? בבקשה ד"ר תענה לכל שאלותיי אני חסרת אונים בקטע הזה . ובמקרה אם נשים קוראות את המכתב שלי ועברתן את אותו המקרה כמוני , בבקשה תעזרו לי תציעו לי מה לעשות , גם אתה ד"ר וולמן בבקשה תודה רבה שרון
ד"ר וולמן אינו כאן, גם הוא הלך, את יכולה לפרט מה קרה לך? גרידה? מרצון? לא מרצון? מה קרה אחר כך?
תתעלמי משאלתי הקודמת, לא קראתי את הפסקה הקודמת שלך חשבתי שזו כפילות בטעות. שמעתי על מקרה כזה, ואחרי כ, דימום קל, והמשך הריון. אם הוא לא צפה עובר, אז הוא לא ציפה למצוא עובר במה שהוא הוציא מהבטן. תחכי עוד כמה ימים ותראי, נראה לי שהתינוק שלך רוצה לחיות, אם הוא שרד אחרי שאיבה. ואם אין עובר את תקבלי דימום בקרוב.
שרון הי, גם לי היו כאבים כמו שאת מתארת אחרי ההפלה, הלכתי לבדיקה וגם עברתי עוד פעם US לוודא שבאמת הגרידה היתה טובה ולא נשארו שאריות בפנים. התברר שהכל היה טוב ובכל זאת היו כאבים איומים. קבלתי אנטיביוטיקה חדשה (לא כמו קודם - וכן זריקה). ובאמת הכאבים התחילו לרדת. כמו כן הרופא הסביר לי שיכול להיות שהכאבים הם בגלל שהרחם מנסה לחזור לגודל הטבעי שלי ושאהיה סבלנית בסוף זה יעבור. באמת עברו משהו כמו 10 ימים איומים וכאבים נוראים אבל בסוף הכל היה כמו שהרופא אמר. תנסי להשאר אופטימית אני מקווה שהתשובה שלי תעזור לך ובכל מקרה ד"ר וולמן יענה לך.
שרון הי, נראה שלא עשו לך את הטיפול בצורה רצינית ותחזרי לבדיקות.
למה ד"ר וולמן לא עונה על השאלות ?
הפלה זה רצח
ל - "ד" אני ראיתי את תגובתך ללילי , כשאת תעמדי במצב שלי אז תביני , אני מקווה בשבילך שהכל בסדר אצלך ושלא תסבלי כמוני וכמו לילי . את לא יכולה להגיד את מה שאת אומרת "רצח" , אי אפשר להביא ילדים לעולם כאשר את לא נשואה . תאמיני לי כל אשה שעושה הפלה עושה חושבים לפני כן ולא ממהרת לעשות את ההפלה . אני לא נשואה וחשבתי המון עד שהגעתי להחלטה זו . אז את ההערות שלך תשאירי אותן בשבילך , ואל תדוני אדם עד שתגיעי למקומו , הבנת!!!!
ראשית אין לך מה לדאוג. כמובן שלאחר הפלה עדין תשוב בדיקת דם או שתן חיובית להריון משום שלוקח לרמות ההורמון עד אפילו חודש להעלם מהדם ( לפחות שבועים). שנית לגבי הדימום ייתכן ויחל דימום נוסף עוד מספר ימים ויתכן ולא. עליך לפנות עוד שבועים לבדיקה על ידי הרופא לודא שאכן הרחם ריק מתוכן. להערכתי את יכולה להיות רגועה. אגב אין צורך להמשיך לעקוב אחרי רמות הורמון ההריון.
ד"ר וולמן תודה על שענית על שאלותיי . כיום יש לי דימום וכאבי בטן כמו מחזור כאילו הרחם חוזר למצבו הקודם ואני מקווה שאכן הדבר תקין , כאילו קיבלתי מחזור . האם הדבר בסדר ? אחרי הדימום הזה של כמה ימים עדיין יש סיכוייים שנשאר הריון ? האם זה ייתכן ? (עדיין לא הלכתי לבדיקה אני מחכה שדימום זה ייפסק לגמרי ואחר כך אני אלך לבדיקת אולטרסאוד . אודה על תשובתך שרון