שאלה דחופה לאחד הרופאים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

12/06/2003 | 07:49 | מאת: רינת ס

ד"ר בוקר טוב. אני אם ל-2 ילדים וזה היה הריון שלישי שבו עברתי הפלה ביום שלישי 10.6.03 כשהייתי בשבוע ה-9, ההריון לא היה תקין - העובר לא התפתח. שאלתי היא: האם אוכל להכנס להריון אחרי המחזור הראשון או שעלי לחכות שני מחזורים? במידה ואנני מחכה שני מחזורים אלא רק מחזור אחד האם ההריון הבא יכול לצאת פגום או שזה רק עניין של בטחון? האם אוכל לקחת הורמונים כבר לפני המחזור הראשון? היו לי שני הריונות שהעובר התמוסס לו בלי שארגיש. אודה על תשובתך המהירה, רינת.

12/06/2003 | 09:05 | מאת: צליל

שלום רינת ! אם ההריון הבא ייקלט לפני מחזור אחד (או שניים) - סימן שהרחם מוכן לקראתו, וזה ממש לא נורא. השיבוש היחיד יכול להיות בחישוב גיל ההריון, כי תאריך הביוץ לאחר ההפלה לא ידוע, ולכן ממליצים לחכות מחזור אחד לפני שמנסים שוב. בכל מקרה, דווקא אחרי הפלה יש להריון הבא סיכוי טוב להיקלט. בתקווה להריון בריא - ובהצלחה !!!

12/06/2003 | 11:53 | מאת: ד"ר יריב גדעוני

כפי שנאמר לך נכון ע"י חברתך לפורום, ההמלצה להמתין מחזור אחד טרם חידוש הנסיונות להרות מקורה בתיעוד נכון של גיל ההריון. איין זה נכון שאחרי הפלה יש יותר סיכוי טוב יותר להרות. בהצלחה

12/06/2003 | 16:59 | מאת: רינת ס

צליל שלום. תודה על תשובתך ד"ר גדעוני אישר את תשובתך וגם אני אחרי שהתייעצתי היום עם כמה רופאים בתה"ש הבנתי שאפשרי לנסות להרות שוב אחרי מחזור אחד בלי שיקרה משהו לעובר ולא רק זה אלא שגם הסיכוי להרות שוב אחרי הפלה היא מאוד גבוהה משום שההורמונים הם מאוד גבוהים. אז מה שקורה שכבר מצאתי רופא טוב מתה"ש שעובד עם קופ"ח מכבי וגם הפעם אני הולכת לשמור על עצמי כמו בצמר גפן.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה