השפעה של אוטרוגסטאן (HELP)!!!!!!!!!!
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
שלום הנני נימצאת בחודש שני להריון לפני כ-4 ימיםועד היום הופיעו אצלי הפרשות דם בצבע בהיר-חום אנני מכירה את הגינקולוג היטב(אנחנו חדשים באזור) , פניתי אליו והוא רשם לי מרשם של אוטרוגסטאן (Utrogestan) שאלתי את החברות שלי שהיו בהריון ואף אחת לא לקחה את זה...אני בחרדה ... בבקשה תסבירו לי מה עושה תרופה ? מה ההשפעות שלה? האם הדימום יפסק לבד
שלום יאנה ! אוטרוגסטאן הוא פרוגסטרון, מה שלפעמים קוראים "תרופה לחיזוק ההריון". אני קיבלתי את התרופה הזו בכמה הריונות, בגלל רמות נמוכות של פרוגסטרון, ועדיף להשתמש בה בתור נרות וגינליים ולא דרך הפה (כדי למנוע נזק אפשרי אם יש לך תינוקת). התרופה הזו לא יכולה להחזיק הריון לא תקין, כך שאם הדימום בא בגלל התפתחות לא תקינה של ההריון - הוא לא יפסיק, אבל אם הדימום קשור לרמות פרוגסטרון נמוכות - התרופה תעצור אותו. תופעות לוואי שלה - כל הסימנים של ההריון הופכים להיות חזקים יותר : העייפות, הבחילות, הירידה בלחץ הדם והעצירות, אבל הכל עובר כשמפסיקים עם התרופה. שיהיה לך המשך הריון תקין בריא !!!
תודה על התשובה הרופא רשם לי טבליות לבלוע ולא נרות .... אבל איך יודעים מה מקור הדימום? אולי כדאי לפנות לקבלת "second opinion"?