סקר: תחושות הריון ומין העובר
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
שלום לכולן, "מכשפה" אחת בעבודה שלי (ש"ידעה" רק לפי הפנים שאני בהריון כבר בשבוע 8) טוענת שתחושות הריון (בחילות, הקאות וכו') אופייניות להריון של בת (היא טוענת שבנות מפרישות חומרים שונים שגורמים לכך) ואילו הריון חסר תופעות לוואי, מעיד על הריון של בן. אשמח אם תוכלנה לתרום מנסיונכן ולאמת או להכחיש את טענותיה, סתם בשביל הענין . (לי אישית עדיין לא ידוע מין העובר/ה) תודה.
גם לי תמיד אמרו שהריון של בת קשה יותר, ובהריון של בן את "פורחת" ויפה יותר. מכיוון שהבנות שלי נולדו לפני 16 ו-18 שנה, קשה לי לזכור איך נראיתי אז, אבל אני זוכרת בבירור ששני ההריונות היו שונים מאד - השני היה ממש בלי בחילות והקאות, והייתי בטוחה שזה בן. (דרך אגב - גם שתי הבנות שונות מאד באופיין. אולי זה קשור לאופי של העובר, ולא למין שלו ?) לעומת זאת, אח"כ יש לי רק בנים, והרבה - וההריונות שלי יחסית קלים מבחינת התחושות, כך שזה מתאים. אבל בכל זאת, גם ההריון הנוכחי וגם אחד מהקודמים היו לי הרבה יותר מלאי בחילות והקאות ועייפות, והייתי בטוחה שסוף סוף תגיע בת בעקבות הסימנים - וגם אלו היו בנים... אז אני לא ממש מאמינה בסימנים האלה, ולא בתחושות בטן (שמאד מושפעות ממה שאנחנו רוצים שיהיה) ולא בסיבובי שרשרת וזווית הבטן וכל הסימנים האחרים. אפילו האולטרא סאונד טועה (אומנם לעיתים רחוקות, אבל זה קורה), ולכן עד שלא רואים בבירור בסקירה - אין שום סימן שניתן לסמוך עליו. ותמיד תזכרי מה אומרות הסבתות : לא חשוב בן או בת, רק שיהיה בריא !!! (ואני אומרת את זה אחרי שנורא רציתי תינוקת קטנה, וגם הפעם יש לי בן בבטן...)
כשהייתי בהריון עם הבן הראשון היו לי 3 חודשי בחילות בוקר ההריון היה קל יחסית התינוק השתולל בעדינות הייתי בטוחה שיש לי בת ולמרות זאת נולד לי בן בהריון השני עם הבת היו לי אותן תופעות 3 חודשי בחילות בוקר. ההריון היה יותר "קשה" בקטע שמחודש שביעי התינוקת היתה בתעלת ההריון והייתי מוכנה ללידה (לפי דברי הרופאה). הבעיטות היו חזקות יותר מה שגרם לי לחשוב שיש לי שוב בן ונולדה בת ילדתי את שניהם ביום האחרון של החודש התשיעי אם לפי מה שקרה בהריון של הבת את מבינה שהלידה היתה שונה ולכן נולדה בת אז זה אכן כן אני לא מאמינה שיש שינוי למרות שסיפורי סבתות מלמדות שיש אכן שוני יש גם סיפורים עם טבעת את לוקחת טבעת נישואין ומשחילה אותה לחוט ומנדנדת אותה אם הטבעת מתנדנדת בצורת מטוטלת זה בן אם הטבעת מתנדנדת במעגלים זו בת יש אין סוף סיפורים. חכי בסבלנות לבדיקת השקיפות ואז אולי תוכלי לדעת בדיוק מה יש לך בבטן אם כמובן תרצי לדעת מראש ב ה צ ל ח ה! ומזל טוב על כל מה שרק יבוא ושיהיה בריא/ה זה מה שהכי חשוב!
הבנתי. סקר שמשתתפות בו 3 בנות עם 12 דעות קשה לניתוח סטטיסטי... לי בכלל לא אכפת אם זה בן או בת. בכלל לא רציתי לדעת עד ללידה אבל בעלי לא מוכן לפשרות בנושא (ובדר"כ כלל הוא טיפוס פשרן), אז שיהיה, בטח בשבוע הבא כבר נדע. את האמת, עדיין קשה לי לעכל שיש לי בן או בת מתחבא/ת בתוכי... תודה על הסיפורים המשעשעים, איריס
אני בהריון הנכחי סבלתי מבחילות והקאות בלתי פוסקות עד שבוע 18 ויש לי בן. שתי חברות שלי עם בנות לא חשו אפילו תחילתה של בחילה או כל תופעה אחרת מהי.
איריס שלום לך! אני נמצאת בשבוע 12 להריוני השני. בהריון הראשון הרגשתי מצויין - לא בחילות, לא הקאות. בקושי האמינו שאני בהריון. ונולד לי בן. בהריון הזה היו לי בחילות (ועדיין יש), אני לא מסוגלת לאכול כל דבר (במיוחד עופות), ויש לי כאבי בטן והפרשות. אני עוד לא יודעת מה יש לי והעיקר שיהיה בריא. אז בעוד שבועיים אני אולי אוכל לאמת או להפריך את ההשערה שלך. (לפי "המכשפה" שלך אמורה להיות בת).