בקטריית קנדידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

29/11/1999 | 08:26 | מאת: שחף

שלום דר' אמיר אני סובלת כבר הרבה זמן מכאבים בזמן קיום יחסים ולאחריהם. נשלחתי ע"י רופא הנשים שלי למיקרולוגית שגילתה שיש לי בקטריית קנדידה, נתנה לי עשרות סוגים של נרות וכדורים שלא עזרו, האם אתה מכיר פתרון אחר ??

29/11/1999 | 23:25 | מאת: ד"ר אמיר פוקס

שחף שלום רב ראשית, מספר תיקונים קלים. אני מניח שנשלחת ע"י רופא הנשים שלך למיקרוביולוגית או בקטריולוגית. שנית קנדידה הנה פטריה ולא בקטריה ( =חיידק). התלונה של כאבים ביחסי מין כתוצאה מדלקת נרתיקית הנה תופעה שכיחה. אחד מהגורמים הנו התפתחות של קנדידה אלבינקס שמהווה למעשה תושב קבוע של הנרתיק ( וכן באיזור פי הטבעת והפה). במרבית הזמן, החיידקים הנורמלים באיזורים אלה ובכלל זה בנרתיק שומרים על דרגת חומציות כזו המונעת התפרצות הפטריה ואולם יש מספר מצבים בהם נפגעים חיידקים אלה, החומציות בנרתיק משתנה והופכת בסיסית ואז מתפרצת הקנדידה. אם אכן זה הגורם למכאובייך ( ויש לזכור זהומים נוספים הגורמים בדיוק לאותן תופעות) יש לברר מדוע למרות הטיפול חלה השנות הפטריה. במילים אחרות יתכן וקיים גורם בסיסי שגורם לתופעה לחזור או להיות עמידה לטיפולים. מבין מצבים אלה יש לזכור את תפקוד מערכת החיסון שבעת חולשתה עלולה לגרום זיהומים פטרייתים חוזרים ובכלל זה מחלת הסכרת. אין כמובן להסיק מכך כי הנך סובלת מפגיעה במערכת החיסון או מסכרת אך ברור שיש מקום לברור מקיף יותר להשנות. היות ולא ברור לי מהם עשרות הכדורים והטיפולים בהם טופלת, אין ביכולתי להתייחס לאופציות אחרות.

05/12/1999 | 09:40 | מאת: שחף

תודה לך על תשובתך המפורטת, עזרת לי. היום הייתי אצל המיקרוביולוגית והפניתי את תשומת ליבה לתשבותך לגבי הפגיעה במערכת החיסון של הגוף, היא טענה שהאפשרות היחידה שלי כרגע היא קבלת סדרה של זריקות המכילות Candida Staphylococci (או משהו כזה) עקב הפטריה שיש לי - Vaginae Candida. מדובר בסט של 4 זריקות בשבוע ולאחר מכן 4 זריקות בשבועיים. האמת שתשובתך קצת הפחידה אותי ופתחה לי את העיניים לחשיבות הבעיה שיש לי. הבעיה שכרגע המיקרוביולווגית הנ"ל מפסיקה לעבוד עם קופת החולים שלי. האם יש לך המלצה נוספת חוץ מזריקות ? והאם לדעתך אפשר לטפל גם בעזרת הומופאטיה בכדורים טבעיים? תודה מראש,

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה