פטמות שקועות
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
אינני יודעת אם זו הכתובת הנכונה לשאול אך ברצוני לדעת מה ניתן לעשות ע"מ לשנות פטמות שקועות והאם יש לכך השלכות לגביי העתיד (הנקה וכדומה). תודה
לרוב פטמות שטוחות לא מהוות בעיה בהנקה. לעיתים קרובות הן מתבלטות בהדרגה במהלך ההריון. תינוק אינו יונק מהפטמה אלא מן השד, ולרוב הצמדה נכונה של התינוק לשד תאפשר לו לינוק בלי בעיה. לעיתים עלולים בכל זה להיות קשיים בתחילת ההנקה, ולכן הייתי ממליצה לך לשקול פגישה עם יועצת הנקה בסמוך ללידה, אם אפשר אפילו לפניה, כדי לקבל הדרכה להצמדה טובה של התינוק לשד, ועזרה בכך לאחר הלידה. ישנם גם אמצעים לעזור לפטמה לבלוט מעט כדי להקל על התינוק. כאשר יש פטמות שטוחות או שקועות רצוי במיוחד להמנע מלתת לתינוק בקבוק בסמוך ללידה, כי אז הוא יצפה לגרוי של משהו בולט בחיך שלו, וזה בדיוק מה שאין כאשר הפטמות שקועות או שטוחות. בהצלחה, ד"ר ליבוביץ מנהלת המרכז הרפואי להנקה, אודים (כרגע בשנת שבתון בחו"ל)
הי דניאלה , גם אני חששתי שהפטמות שלי לא יתאימו להנקה , כבר בחדר לידה הנקתי ללא בעיה וגם אח"כ , נעזרתי בפיטמת סיליקון של בקבוק רגיל שהוצמדה לשד אבל הצלחתי גם ללא הפיטמה הזו , אל חשש אשה שרוצה להניק באמת ומכל הלב וזה חשוב לה , אין מצב שבו היא לא תצליח יש רק תרוצים למי שמחפשת כאלה . במשך עידנים של ציויליזציה זו היתה הדרך היחידה להזין תינוקות - אין סיבה לא להצליח . בהצלחה .