BPD וסקירה מאוחרת - בבקשה לענות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

18/03/2003 | 10:11 | מאת: סיון

שלום לד"ר ובנות, בסקירה המאוחרת שעשיתי בשבוע 23 יצאו כמה פערים במדדים. היקף הבטן יצא מתאים לשבוע 24+3 (!!) והיקף הראש לשבוע 22+4, אורך ה - FEMOR לשבוע 24. בנוסף, העובר די כבד יחסית, אני חושבת - הערכה ל- 650 ג' בשבוע 23. מה אתן/ם חושבות/ים ? זה תקין ? למה יש כאלה פערים ? מצפה לתשובתכן/ם.

18/03/2003 | 19:22 | מאת: איילת

הי סיוון! לגבי בדיקות אולטרסאונד יש סטיית תקן של המכשיר של עד שבועיים- כך שאם הרופא שעשה לך את האולטרסאונד לא אמר דבר בנוגע להיקפים - ממש אן לך מה להילחץ (את התשובה הזו קיבלתי מרופא) בדבר המשקל בשבוע 23 עובר יכול לשקול בין 310- 910 גרם. כאשר אם תעשי חישוב האמצע הוא 610 גרם. כלומר, שיש 50% עוברים ששוקלים מתחת לממוצע זה ו- 50% מעל ממוצע זה. זה אומר שאת מאוד בטווח הנורמה והכל בסדר!!! שרק ימשיך כך... בהצלחה

19/03/2003 | 08:11 | מאת: עדי

19/03/2003 | 08:18 | מאת: עדי

שלום לך , מהניסיון שלי בהריון הקודם שבו לאורך כל ההריון כל איבר התאים לגיל עובר אחר- והילדה ממש נראית רגיל , הבנתי שגם אם יקחו אותי ואותך וימדדו אותנו אז נתאים לגילאים שונים מהגיל הכרונולוגי שלנו , וזה ברור כשמש שלאנשים שונים יש מבנה גוף שונה ולאחד יש ראש יותר גדול ולאחר רגליים ארוכות וכו' ולכן לקחת את כל המידות הללו ולהזין אותם בטבלה סטנדרטית של ממוצעים של מידות בלתי סביר שיספק תוצאה מדויקת , גם אל תשכחי שהמדידה של העובר היא לא מדויקת כי זה נמדד על מסך שטוח ובמידה והזוית או התנוחה שונה זה מתקצר או מתארך ולפי זה הם מחשבים אל תתיחסי מאד לערכים הללו מה שחשוב זה שהעובר מתפתח וגדל בכל האיברים ושזה נמצא בתוך טווח של נורמה סטנדרטית . בהצלחה ולידה קלה .

19/03/2003 | 11:00 | מאת: סיון

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה