מצג עכוז
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
שלום, אני בשבוע 30 להריוני והרופא באולטרא סאונד אמר כי המצג הוא עכוז - רציתי לדעת : 1. מה הסיכויים שהעובר יסתובב בעצמו למצג ראש ? עד איזה שבוע מקובל שהתנוחה תשתנה ? 2. אם מישהי/מישהו מכירים תרגילים להביא להפיכת העובר (למצג ראש) 3. מה לגבי היפוך שנעשה ע"י רופא ? תודה ענת
תרגילים אני לא מכירה ולא נראה לי שמומלץ! אצלי היה בשבוע 29 במצב עכוז ונאמר לי אז שיש לו זמן להתהפך עד השבועות 34-35 אז יש לך עוד זמן! (אצלי הוא באמת התהפך מעצמו)
רק אם בשבוע 36 העובר במצב עכוז פונים להיפוך (שנעשה בבית חולים בלבד) . ההיפוך מתבצע בשבוע 38 וגם אז בודקים שהעובר עדיין לא התהפך. בעקרון העובר יכול להתהפך בכל שלב עד לשלב האחרון (של הלידה )ממש . רק שבגלל גודלו של העובר ומקומו הקטן ברחם הסיכוי הולך וקטן. בכל מקרה שבוע 30 הוא שבוע מוקדם מאוד. בהצלחה , דנה.