חיתוך בעת לידה!
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
ד"ר שלום! היתי מעונין לקבל מידע על חיתוך הוגינה בעת לידה על מנת שתוקל הלידה: 1) באילו מצבים מחליטים על חיתוך? 2) מה גודל החתך? 3) האם אין סכנה לחבלה או להמשך החתך על ידי הלחץ בלידה? 4) האם תופרים את החתך? כמו כן היתי שמח לדעת מבחינה מדעית מדוע נשים בהריון אוהבות לאכול מלפפונים חמוצים? האם זה בשל העובדה שיש בהם אנזימים שחסרים להן או משהו כזה? בתודה מראש, ב.ב.
שלום לב.ב לפי שאלתך אתה מאוד מודאג לאישתך, אז לפני שאפרט מומלץ מאוד מאוד ללכת לקורס הכנה ללידה שבו מסבירים הכל הכל. באשר לשאלתך: מחלטים על חיתוך הפירניום כשהעובר נמצא במצוקה או שהפתח צר מידי, או בגלל שקשה לאישה ללחוץ (לקחה אפידורל), אין בזה סכנה, כמובן שלאחר החתך תופרים.