גלולה ליום שאחרי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

08/11/1999 | 00:02 | מאת: המבוהלת

הייתי מאוד מעוניינת לשמוע על הגלולה ליום שאחרי. קיימתי יחסים ללא אמצעי מניעה, ואני מבוהלת נורא.

08/11/1999 | 21:58 | מאת: ד"ר פוקס אמיר

למבוהלת שלום רב כמעט כמו בכל דבר, פעולה מונעת היא המומלצת ביותר. אין ספק שמניעת הריון לא רצוי היא המועדפת וחשוב לזכור :כל הסיבוכים האפשריים הנובעים ממניעת הריון תמיד עדיפים ע"פ הפסקת הריון לא רצוי ואלי אף על פני הריון בכלל. למרות זאת, חשבה ומצאה הרפואה פתרונות גם למצבים מורכבים כמו אלה אותם את מתארת קרי: קיום יחסי מין בלתי מוגנים ומניעת הריון צפוי. אישה שקיימה יחסי מין בלתי מוגנים יכולה תוך 72 שעות לכל היותר ליטול גלולה אשר מונעת ביותר מ- 90% הריון. גלולה זו היא למעשה גלולה למניעת הריון רגילה אך במינון גבוה פי כמה. על מנת לקבל את האפקט הרצוי, מחשב הרופא את כמות ההורמון המומלצת ובהתאם לכך רושם לאישה כמה גלולות לקחת ובאיזו תדירות ויש מספר אפשרויות. עלייך לזכור כי מינון גבוה מדי של גלולות למיעת הריון הנו מסוכן ביותר ולכן הכרח לקבל טיפול זה מרופא נשים בלבד ובדיוק לפי ההוראת ולא לקבל עיצה כזו או אחרת של חברה ש" עברה את זה בעבר........ אם עברו יותר מ- 72 שעות אין אפשרות יותר לטיפול זה. מומלץ לכן לפנות ולקבל יעוץ מוקדם בטרם שוב תמצאי במצב מביך זה. בנוסף, אני ממליץ לקרוא את הכתבה שתפורסם במגזין הבא והעוסקת בהפסקת הריון על ידי טיפול תרופתי כאלטרנטיבה לטיפול הכירורגי.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה