לרופא-דחוף-שקיפות עורפית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

05/12/2002 | 10:18 | מאת: עמליה

שלום רב ! אני נמצאת בשבוע 15 להיריון. ביצעתי שקיפות עורפית+בדיקת דם התוצאה יצאה 1:5000 ע"פ חישוב משוקלל. אמש ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת אצל מומחה בחיפה, ששאל אותי האם ביצעתי שקיפות עורפית והאם יצאה תקינה. כשעניתי בחיוב, הוא אמר שהוא רואה איזו שהיא בצקת בעורף. הוא תאר אותה כגבולית ואמר כי הוא ממליץ לבצע מי שפיר. עוד הוא אמר כי 99% הבדיקה תצא תקינה. כששאלתי אותו לפשר ההבדלים בין הבדיקות, הוא אמר שבדיקת שקיפות שאני ביצעתי בוצעה ע"פ אסכולה בריטית והוא פועל ע"פ אסכולה ישראלית. רציתי לדעת מה זה ? אני מבוהלת נורא... זה היריון הראשון שלי וקשה לנו להתמודד עם אי הידיעה והפחד שאולי משהו לא תקין.

07/12/2002 | 00:23 | מאת: רון

מנסיון אישי של ידידה שלי אין מה להילחץ. גם לה אמר רופא חיפאי ידוע שהוא רואה משהו בעורף אבל,לאחר בדיקת מי שפיר אובחן שהכל בסדר. אם בשקלול הגיל,שקיפות עורפית ובדיקת דם יצא סיכוי של 1:5000 כנראה שהכל בסדר. האם כבר עשית חלבון עוברי?

07/12/2002 | 14:07 | מאת: עמליה

מי זה הרופא החיפאי שאמר לידידה שלך ? בכל אופן, חלבון עוברי טרם עשיתי. אני אגש לעשות בשבוע הבא. בכל אופן זה נורא מטריד . תודה בכל מקרה

07/12/2002 | 14:08 | מאת: עמליה

איזה רופא מחיפה אמר לידידה שלך את אותו הדבר ? בכל מקרה, חלבון עוברי טרם עשיתי. תודה בכל מקרה

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה