הריון , האם אפשר לדעת ממי?-דחוף

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

05/11/2002 | 13:04 | מאת: אפרת

שלום, בת 28, יש לי חבר מספר שנים ואותו אני מאד אוהבת והייתי רוצה שנקים משפחה. כרגע נזהרים ולא היה הריון בתכנון למרות שאינני משתמשת באמצעי מניעה. השבוע גיליתי שאני בהריון, לא ברור אבל כנראה בכל זאת משהו השתבש והכי גרוע זה שבחודש האחרון קיימתי יחסים חד פעמיים עם האקס שלי (דבר שהיה לגמרי לא מתוכנן והיה בעקבות לחץ שלו ואולי רגשות רחמים כלפיו על זה שאני עומדת להתחתן). רוב הסיכויים שההריון מהחבר, כי עם השני זה היה חד פעמי ומהיר כזה. אבל בדברים האלה אי אפשר לדעת. אני ממש בחרדה ולא יודעת ממי התינוק. אם הייתי בטוחה שזה מהחבר הייתי שמחה על כך אבל בגלל שאינני בטוחה זה משגע אותי (חברי מאד שמח על כך שאני בהריון אבל לא יודע כמובן מהאפשרות השניה). האם יש דרך לבדוק של מי התינוק בשלב מוקדם מאד (לא נראה שאוכל להשלים עם הריון מהגבר הלא נכון) וכיצד (מבלי שהחבר ידע כמובן, רק האקס יהיה מוכן לשתף פעולה)?? המון תודה לתשובתך.

05/11/2002 | 13:33 | מאת: אפשרות

מזל טוב. הרשי לי דבר ראשון לציין - שלא שקלת את צעדייך בחכמה - אבל לא בוכים על חלב שנשפך. כדי לדעת פחות או יותר מה הסיכויים שההריון הוא מהאקס עליך לבדוק מתי היה הביוץ ומתי שכבת איתו ובהתאם לכך לחשב את הסיכויים. בהצלחה....!

05/11/2002 | 13:40 | מאת: sol

קיימות בדיקות אבאות, אבל אז תאלצי לספר לחברך את שהתרחש, כדי שיהיה מוכן לעבור בדיקה זו.

05/11/2002 | 14:28 | מאת: אפרת

נכון, נהגתי בטפשות אבל לפעמים אנחנו במצב שלא חושבים יותר מדי. (למדתי לקח). הביוץ- זה בדיוק הבעיה, אני לא יכולה לדעת את היום המדויק של הביוץ אבל מחישוב שעשתי זה נופל באותו שבוע. לכן אני לחוצה. לגבי בדיקת אבהות , אני יודעת שקיימת אחרי הלידה, אבל אני יכולה להרוס לעצמי את החיים וזה יהיה כבר מאוחר מדי. השאלה אם קיימת בדיקה בשלב מוקדם של ההריון, כמו מי שפיר או משהו כזה, כך שאוכל לבדוק התאמה לאקס ואם לא תמצא התאמה אהיה יותר רגועה. המון תודה שאתם עונים לי. :-)

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה