סחרחורות וחולשה בזמן הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

10/09/2002 | 10:06 | מאת: שמרית

לבנות הפורום שלום, אני בשבוע ה18 להריון. מתחילת ההריון אני לא נוגעת בבשר, עופות ודגים ובנוסף על כך עד לפני 4 שבעות הקאתי כל יום (היום אני מקיאה רק פעמיים בשבוע) בזמן האחרון אני מרגישה חולשה ויש לי הרבה סחרחורות. בנוסף על כך תוצאות המעבדה מראות שיש לי המוגלובין נמוך (10.8) ועוד כל מיני ערכים שפעם היו גבוהים ועכשיו הם או בטווח הנמוך או מתחת לטווח. שאלותיי הן : 1) האם יש קשר בין המוגלובין נמוך והסחרחורות, ומה ניתן לעשות בנידון? 2) הרופא שלי אמר שבתקופת ההריון לא צריך לקחת ויטמינים, כי הכל מגיע מהילד, האם יש אמת בדבר? תודה

10/09/2002 | 12:15 | מאת: דפנה (:

הי שמרית, קודם כל, הגיע הזמן שתתחילי לקחת ברזל. דווקא לבחורה כמוך, שמקיאה הרבה, כן מומלץ לקחת ויטמינים- יש ויטמינים מיוחדים לנשים הרות כמו: פרנטל. למרות שאת לא אוכלת בשר תשתדלי כן לאכול מאכלים עתירי ברזל כמו: שקדים, ירקות ירוקים וכד'. הקשר בין ההמוגלובין הנמוך לסחרחורות הנו ישיר ולכן תשתדלי לשתות הרבה ולנוח כמה שיותר. בהצלחה!

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה