צריבה לאחר קיום יחסי מין

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

27/11/1999 | 01:11 | מאת: מ.

שלום ד"ר, אני סובלת מצריבה לאחר קיום יחסי מין מספר ימים לאחר המחזור החודשי. חברי נבדק ולא מצאו כלום. רופאים רבים לא עזרו לי. אשמח לשמוע את דעתך בנושא. תודה, מ.

27/11/1999 | 09:51 | מאת: ד"ר פוקס אמיר

מ' שלום רב משאלתך לא כ"כ ברור לי האם את סובלת מצריבה לאחר יחסי מין, צריבה מס' ימים לאחר הוסת או צריבה שמופיעה לאחר הוסת רק אם קיימת יחסי מין קודם לכן. צריבה הקשורה ליחסי מין ו/או המופיע מספר ימים לאחר הוסת היא תופעה שכיחה. יש לה סיבות רבות מאד שחלקן קשור לדפוס ההתנהגות המינית וחלקן קשור לתהליכים דלקתיים בנרתיק. הסיבות הגורמות לתהליכים דלקתיים בנרתיק הן רבות ומרביתם לא בא לידי בטוי בתופעה כזו או אחרת אצל הפרטנר. על מנת להתייחס יותר לבעייתך יש צורך בברור רחב יותר הן על ידי שאלות רבות והן ע"י בדיקה, שני תהליכים שלמרות קידמת הגלישה בינטרנט עדיין לא מתאפשרים לביצוע במסגרת זו.

27/11/1999 | 18:51 | מאת: מ.

תודה על תשובתך. אני מודעת למגבלות האינטרנט ולקושי לפתור את בעייתי עם מידע כה דל, ובכ"ז מספר פרטים להבהרה: הצריבה מופיעה רק בימים הספורים שלאחר המחזור מיד לאחר השפיכה. לאחר כמה ימים מהמחזור התופעה חולפת. מ.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה