תשישות מוגברת בהריון תאומים
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
בתי בהריון (בסוף שבוע 11) עם תאומים בעקבות הפרייה חוץ גופית (מיקרומניפולציה). יש לה תינוק בן שנה וחצי, שאף הוא נולד לאחר תהליך דומה. היא סובלת מתחילת ההריון מעייפות כרונית, תשישות מוגברת (בנוסף לבחילות וצרבות בלילה). (לי לא זכורה עייפות כזאת או אפילו פחות ממנה ב-4 הריונות ולידות שעברתי). האם יש איזה תרופה, מזון או משקה מומלץ שאפשר לתת לה על-מנת לחזק אותה? האם הריון תאומים הוא בדרך כלל הרבה יותר קשה מהריון של ילד אחד? אם היא אינה אוכלת באופן סדיר ואינה אוכלת מספיק האם זה עלול להזיק לעוברים? אמא מודאגת מאד
לי יש תאומות ואני בשבוע 30. גם לי יש עייפות מאוד מוגברת (זה הריון שלישי), אבל לחץ הדם שלי מאוד נמוך, ויכול להיות שגם אצל ביתך. ההריון הוא הרבה יותר קשה מעובר אחד, מניסיון. כיום אני במנוחה בבית בגלל צירים שהחלו אצלי בשבוע 22. אני גם סובלת מכאבי גם מאוד חזקים, ובשום הריון לא סבלתי כל כך מכאבים בכל הגוף כמו עכשיו. כמובן שהיא חייבת להיות במעקב צמוד, וכל כאב לבדוק. לדעתי, עדיף לא לקחת שום תרופה, כי המון תרופות מזיקות בהריון, גם טבעיות. גם אני סבלתי מצרבות ובחילות ו-וויתרתי על התרופות. העדפתי לסבול, העיקר שהעובריות יהיו בסדר. מאחלת לביתך הריון קל יותר משלי... והמון בריאות!!!
להילה המון תודה, לאמר את האמת, כבר חששתי שמשהו לא בסדר עם בריאותה של בתי. פשוט חבל לי לראות אותה כל כך סובלת ואין ביכולתי לעזור לה בזה. אני מאחלת לך ולתאומותיך בריאות והמשך הריון קל.