התקן תוך רחמי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

25/11/1999 | 23:28 | מאת: riki

לפני חודש החלפתי התקן תוך רחמי ולפי המלצאת רופא הנשים הוא המליץ לי על ההתקן נירוונה אם אני לא טועה בשם. הרופא אמר לי שזה התקן מיוחד שמפחית בימי מחזור וגם במחזור בכלל. לפני כן היה לי התקן רגיל והיה לי מחזור כמעט 9 ימים וזה מאוד הפריע לי, לכן קפצתי על המציאה ושמחתי שסוף סוף המחזור יתקצר ולא יהיה לי דימום חזק. ששאלתי את הרופא איך זה פועל הוא אמר לי: שבהתקן הזה יש הורמון מיוחד. מיד שאלתי ומה יקרה אם אני ישמין מזה? הוא ענה לי: "אם לא תוכלי, לא תשמיני". כבר חודש שאני עם ההתקן ואני עולה במשקל ובמיוחד בבטן אני התחלתי לעשות דיאטה וגם התעמלות אבל זה לא משפיע בכלל והבטן ממשיכה לתפוח, אני חייבת לציין שאני במחזור כרגע. השאלה שלי היא: האם ההשמנה זה מההתקן? ומה אני אמורה לעשות? לצורך העניין אני שקלתי 52.5 ועכשיו 53.3 למרות שאני עושה דייאטה. אני מאוד מיואשת מזה כי היה לי גוף די טוב וכל הנפיחות בבטן רק גורמת לי לעוגמת נפש. הודה לך אם תענה לי בהקדם האפשרי. בתודה מראש ריקי

27/11/1999 | 09:44 | מאת: ד"ר פוקס אמיר

ריקי שלום רב ההתקן החדש שאת מציינת נקרא מירנה (Mirena ), זהו התקן תוך רחמי חדש יחסית בארץ ( כ- 3 שנים) והוא מכיל במקום סליל נחושת כפי שמכילים כמעט כל ההתקנים, הורמון מקבוצת הפרוגסטרונים. מידי יום משחרר ההתקן מנה קבועה של הורמון זה לפחות במשך חמש שנים. ההמלצה העקרית להשתמש בהתקן זה היא אכן באותן נשים להן דימום רב בזמן מחזור ולאחריו והקשור באופן חד משמעי להתקן קיים, ולא על מנת לטפל בדימומים חריגים מסיבות אחרות. זהו התקן יעיל, ומרבית הנשים מאד נהנות ממנו אם כי חלק מהנשים סובל מדימומים לא סדירים במהלך החודשים הראשונים לאחר ההתקנה, תופעה מוכרת שבדר"כ אינה מצדיקה הוצאת ההתקן. כמו כן 20-30 % מהמשמשות בהתקן זה, יהיו ללא וסת כלל לאחר כשנה של שימוש. לפרוסטרון יש תןפעות לוואי מסויימות ולעיתים בחלק מהנשים הוא גורם להגברת התאבון. תופעה זו מזכירה במעט את התאבון המוגבר בחלק מהנשים בתחילת הריון או אלה המשתמשות בגלולות למניעת הריון, שני מצבים בהן יש רמה מוגברת של פרוגסטרון. מכאן שההורמון שנמצא במירנה יכול אמנם לגרום להגברת תאבון אך צודק הרופא שלך בכך שאמר :" אם לא תוכלי לא תשמיני".... שכן ככלות הכל השמנה נגרמת מאכילה ולכן יש מקום בתקופה הראשונה לשמוש בהתקן להקפיד מעט יותר על הרגלי האכילה.העליה שאת מציינת הגם שמטרידה אותך היא בתחום הסביר שיכול להגרם בעטיו של שימוש באמצעי מניעה הורמונלים ואני מאמין שקצב זה של השמנה ( אם תקפדי על הרגלי אכילה נכונים) לא יגבר וייעצר. ולסיום. חשוב לזכור שלכל תרופה ישנן תופעות לוואי. כל אדם חייב לשקול את היתרונות והחסרנות של השימוש בתרופה ובמקרה שלך, עלייך לשקול את היתרונות שמניעת הריון לא רצוי ע"י תכשיר טוב ויעיל אל מול תופעות לוואי שחלקן גורם להגברת תאבון.

20/05/2000 | 20:43 | מאת: אודליה

דר' אמיר פוקס שלום, הייתי רוצה לדעת, מה הקשר בין התקן תוך רחמי לבין סרטן הרחם, בגיל יותר מבוגר? תודה.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה