אינדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

31/01/2000 | 08:25 | מאת: עינב

לד"ר פוקס שלום 1.2.00 לפני כשנה עברתי ניתוח לכריתת רחם ושחלות עקב אינדןמטריוזיס מפושטת בחלל הבטן, שהקיפה את כל המעיים ריצפת האגן הרחם והכל. אני חולת לופוס בת 38, בתחילה 4 חודשים אחרי ניסיתי לקחת אויסטה והרגשתי מאוד רע הבטן חזרה לכאוב והעלתי 5 ק"ג בחודש, על כן הפסקתי והבטן אכן נירגעה, יש לי כמה שאלות דחופות מאוד: 1. האם גם לאחר שנה או אפילו שנה וחצי מהניתוח יתכן שהאינודומטריוזיס יחזור עקב טיפול הורמונלי? 2. יש לי הפרשות צהובות כהות עד חומות ובכל פעם אני לוקחת כדור אחד בחודש ותוך שבןע הכל חוזר לאחר מכן, מה ניתן לעשות? 3. והגרוע מכל שבעלי ואני לא מקיימים יחסים מזה שנתיים (כלומר: לא יכולים להגיע למצב של חדירה) עקב כאבים בנרתיק הרגשת כוויה בנקודה מאוד מסוימת, ואף רופא לא מוצא טיפול, נכון שהם בדיוק מרגישים את המקום הבעייתי אבל אין מרפא. שאלתי היא האם יתכן פגיעה מהאינדומטריוזים במקום שלא ראו בניתוח? 4. נא הפנה אותי לרופא שיש לו את הידע בבעיה הנ"ל ( שאלה מס' 3 ), כיוון שלכלם נורא קל לפתור אותי ולומר שהבעיה הנה בזוגיות שלנו דבר שרחוק מאוד מהמציאות שהיא מאוד כ ו א ב ת !!!!!!! אודה לך אם תענה לי במהרה כי אתה בטח יודע מה המשמעות של אשה בת 38 בלי שחלות, בלי טיפול הורמונלי, חולת לופוס בברכה עינב

31/01/2000 | 09:43 | מאת: ד"ר אמיר פוקס

עינב שלום את מצגיה בעיה כאובה לך וסבוכה עבור הרופאים. לצערי הרב לא תמיד יש פתרון אותו ניתן לשלוף במהרה, והיכולת להגיע לפתרון משביע רצון אם בכלל היא פונקציה של זמן. אנדומטריוזיס כולל סוגים רבים של נגעים ולא את כולם ניתן לזהות ובנוסף, לא בכל אלה שזוהו , ניתן לטפל. אנו יודעים לא אחת על התפתחות אנדומטריוזיס בצלקת ניתוחית וכן במקומות רבים לא שגרתים ולכן בהחלט יתכן שישנם נגעים נוספים ואולי אף בצלקת הניתוח ובגדם הנרתיק. דבר זה, עלול לקרות והשליטה עליו כמעט בלתי אפשרית. קשה לי להשיב לך על כל שאלותייך במסגרת זו. אם תפני לe-mail שלי אוכל להפנותך ליעוץ רפואי נוסף.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה