התקן תוך רחמי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

30/01/2000 | 12:52 | מאת: סוניה

הנני בעלת מחזור סדיר יחסית, אך הדימומים די חזקים ובמשך 5 ימים. היה לי התקן תוך רחמי עד לפני כשבועיים מ - 10/95 . לפני כשבועיים , כארבעה ימים לאחר סיום המחזור, קיבלתי דימום ברמה בינונית. רופא הנשים שהגעתי אליו הוציא לי את ההתקן בטענה שעברו יותר מחמש שנים וייתכן שהדימום הוא תוצאה של זה ואם יהיה לי דימום נוסף במהלך התקופה עד המחזור, ייתכן שהבעיה היא של גידול. נוסף לכך נאמר לי שיש התקן המפריש הורמונים ברחם וגורם לדימומים פחותים . שאלותיי הן: 1. האם זה נכון. 2. מה עלות ההתקן הרגיל. 3. האם יש עדיפות להתקן מהסוג השני ומה עלותו. נ.ב. אני חברת קופת חולים מכבי ויש לי את כל הביטוחים המשלימים.

30/01/2000 | 16:22 | מאת: ד"ר אמיר פוקס

סוניה שלום רב אכן הרופא שלך קרוה לוודאי צודק. הסיבה השכיחה ביותר לדימום חריג בנשים עם התקן תוך רחמי, קשור להתקן עצמו ולעיתים קרובות מאד, הוצאתו משפרת את המצב. יחד עם זאת ישנן סיבות רבות נוספות בעטיין יש דימום חריג שאינן קשורות להתקן ואחת האפשרויות היא גידול אם כי אני מניח שמה שהרופא שלך אמר הוא שיהיה צורך לשלול תהליך גידולי שיכול להיות גם שפיר ובוודאי לא התכוון שזו האפשרות היחידה. ההתקן הרגיל, עלותו ( ללא תשלום לרופא) הוא בין 50 ש"ח במסגרת הקופות ועד 100 ש"ח במסגרת פרטית. ההתקן השני עיו שמעת נקרה Mirena בקרוב מאד אקדיש כתבה שלמה ונרחבת על התקן זה ( באתר רפואת הנשים) זהו התקן שמפריש פרוגסטרון וייעודו העיקרי הוא בנשים להן דימום חריג עם התקן רגיל, לאחר שעברו ברור לשאר הסיבות. נסיוני עם התקן זה הוא טוב ומרבית הנשים נהנות ממנו. עלותו בבית המרקחת כ- 800 שקלים. אני ממליץ בחום לפנות לכתבה שתתפרסם בקרוב

10/02/2000 | 11:34 | מאת: סוניה

דר' אמיר פוקס שלום! בהמשך לשאלתי. ברצוני לדעת אם ההתקן המפריש הורמונים אין לו תופעות לוואי . למה יכולים לגרום ההורמונים המופרשים בגוף . אשמח אם תענה לי במהרה כיון שעלי להחליט מיידית.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה