הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

25/11/1999 | 16:54 | מאת: רונית

רציתי לדעת מתי חל יום הביוץ ואיך ניתן להעלות את הסיכוי להכנס להריון? אני נשואה מזה חצי שנה ומאוד רוצה ילדים, יש לציין שהשתמשתי בגלולות כמעט 4 שנים תודה

25/11/1999 | 21:20 | מאת: ד"ר אמיר פוקס

רונית שלום רב 85% מהזוגות שמקיימים יחסי מין בלתי מוגנים במשך שנה ישיגו בתקופה זו הריון. מכאן שלמעשה ב- 15% מהאוכלוסייה קיימת בעיית פוריות כלשהי. בקבוצה זו, הבעיות נחלקות בין הגבר והאישה כמעט באופן שווה ולכן חשוב להבין שקושי להרות אינו תלוי באישה בלבד. הביוץ, מהווה שלב קצר יחסית במחזור האישה בו הביצית חורגת מהשחלה, עוברת לחצוצרה ומוכנה לקליטת תא הזרע לצורך הפריה, תהליך שנמדד בשעות ספורות בלבד. לאחר שהביצית עוזבת את השחלה, נוצר בשחלה זקיק ( מעין בלוטה קטנה) אשר מפריש הורמונים חיוניים ביותר לשמירה על הריון תקין. מקובל לחלק את המזור לשתי פזות. הראשונה עד לביוץ והשניה מהביוץ והלאה או עד הופעת הוסת או שחלה הפריה ובהמשך והריון. תהליכים רבים יכולים להשפיע על מהלך הפזה הראשונה ( אפלו מצבי מתח) והם עלולים לקצר או להאריך פזה זו באופן משמעותי. לעומת זאת, מרגע שחל הביוץ, השרדות הזקיק שנוצר מוגבלת ל- 14 יום ( +/- יומיים) ולכן אם לא חלה הפריה, הזקיק מתנוון לאחר 14 יום מהביוץ והאישה שוב מקבלת וסת. מכאן שהביוץ חל כ- 14 יום לפני הוסת ולא כפי שמקובל לחשוב 14 יום לאחר הוסת. נכון הוא שלאישה עם מחזור סדיר כל 28 יום, מותר להניח שהביוץ חל ביום ה- 14 לאחר המחזור אולם אין הדבר כך באישה שיש לה מחזורים לא סדירים וכו'. לגיל האישה יש השפעה על מידת הפוריות שכן בגיל מבוגר, שיעור המחזורים בהם יש ביוץ נמוך יותר בהשוואה לגיל צעיר. כדאי לזכור שתדירות גבוה מידי של יחסי מין מפחיתה את כמות תאי הזרע החיוניים ולכן גם לגורם זה יש השפעה. לסיום, רצוי לשקול ברור הן שלך והן של בן זוגך, במידה ולא תהרי בחצי השנה הקרובה וטיפ קטן שיכול לעזור - קיימות ערכות בבתי המרקחת המאפשרות לך לקבוע מתי חל הביוץ.

29/11/1999 | 08:32 | מאת: רונית

תודה ד"ר פוקס

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה