UTI

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

24/01/2000 | 11:20 | מאת: כספית

האם יתכן קשר כלשהוא בין תכיפות דלקות בדרכי השתן, לבין בן זוג מסויים? האם ייתכן שבתקופה שאני מקיימת יחסי מין עם בן זוג מסויים, אני אסבול מיותר דלקות בדרכי השתן מאשר עם אחר?

24/01/2000 | 21:26 | מאת: ד"ר אמיר פוקס

כספית שלום רב בהחלט קיים קשר בין ההתנהגות המינית והופעת זיהומים בדרכי השתן. קיים אף מונח רפואי שבתרגמו לעברית הוא מכונה:" דלקת דרכי השתן של ירח הדבש" תופעה המוכרת אצל נשים בדר"כ בתקופה הראשונה בהן הן מתחילות לקיים יחסי מין או בכל מצב אחר בו חלה עלייה משמעותית בתדירות יחסי המין. יש מצבים בהם אנו אף ממליצים על טיפול מונע בסמוך ליחסי המין. קיים קשר בים בן זוג מסויים והפועת התופעה הן משום שחלק מהמחוללים של זהומים בדרכי השתן מועברים ביחסי מין והן משום ההתנהגות המינית שיכולה "לעודד" הופעת זיהומים כאלה.

25/01/2000 | 19:58 | מאת: א.מ

שלום רב. אודה לך אם תתיחס לשאלותי הבאות : 1) מהו שם המושג באנגלית שהזכרת ? 2)מהו הטיפול המונע הממומלץ (אנטיביוטי ?) שהזכרת ? 3)האם יש בסיס מדעי לטענה שחמוציות מונעות דלקות בדרכי השתן והאם אתה ממליץ להשתמש בהן ( ואם כן באיזה ריכוז ) ? תודה על תשומת-הלב, א.מ

26/01/2000 | 17:02 | מאת: כספית

מה זאת אומרת "חלק מהמחוללים"? חשבתי שהמחולל הוא חיידק (במקרה שלי, אי-קולי). והבהרת שאלתי: ניקח לדוגמה מצב שבו אני במשך חצי שנה עם החבר א', ולאחר מכן חצי שנה עם החבר ב'. בזמן שאני עם החבר א' אני לא סובלת (כמעט) מהדלקות, לעומת זאת בזמן שאני עם החבר ב' אני כל הזמן סובלת מהן. האם ייתכן שמשהו בגבר עצמו, או בייחסי המין דווקא איתו ולא עם אחר, מגביר את הדלקות? קצת עובדות על עצמי: לפני תשע שנים התחלתי לסבול מהדלקות הללו, באופן כמעט רצוף לגמריי, במשך שבע שנים. במהלכן הייתי כמה שנים גם תחת טיפול מונע (כדור ליום, כדור לאחר יחסי מין, כל השטאנץ.) בסוף התקופה, התחלתי לקבל דלקות תכופות וחזקות יותר גם תחת האנטיביוטיקה!! ואז באה לי הברקה, הפסקתי לקחת גלולות, הפסקתי לקחת את המאקרודנטין היומי, וראו זה פלא, תדירות הדלקות ירדה פלאים. רק אחת לחצי שנה בערך. (בשבילי זה מעט.) כך שנתיים. עכשיו - לא חזרתי לגלולות, החלפתי חבר, ושוב יש לי דלקות רצופות. (רצופות זה אומר - לסיים סדרה של 30 כדורי מאקרודנטין, לנוח יום-יומיים, ושוב לקבל את הדלקת ולהתחיל מחדש.) אני בפאניקה. עוד נקודה לציון - גם בתקופות שוממות לחלוטין מבחינה מינית היו לי דלקות לרוב. יש עיצה? אני מפחדת ואין לי שום כוונות לעבור עוד שבע שנות סיוט. סליחה על ההודעה הארוכה ותודה מראש.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה