שבוע 42 - דחוף !
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
שלום, אשתי מסיימת היום שבוע 42 ואמורה ללכת לרופא לקבל הפנייה לבי"ח לזירוז (ע"פ בקשתו מלפני שבוע במידה ולא תהיה לידה). שמענו מכמה אנשים שאם כמות מי השפיר תקינה ושאר הדברים בסדר עדיף להמתין עדיין ולא למהר לזירוז. היא נבדקה ביום חמישי במוניטור ואולטרא סאונד שהראה תקינות בהכל. מה עושים ?
הי רונן, הסיבה העיקרית לזרוז במקרה של אשתך היא שהיא מסיימת את שבוע 42 וטרם ילדה . במצב זה השיליה כבר מזדקנת ועלולה לא לספק את כל הדרוש לעובר, דבר שיכול להביא למצוקה. בשלב כזה לרוב עדיף שהילד כבר יהיה בחוץ. בינתיים, עוד לפני לכתכם לביה"ח אשתך יכולה לנסות לעשות עיסוי פטמות או שתקיימו יחסי מין(אם אפשר...). בהצלחה רבה ולידה קלה!
רונן שלום אני לא מתכוונת להלחיץ אותך, אחותי היתה באותו מצב כבר סיימה את השבוע ה-42, ולא הציעו לה זריקת זירוז ואפילו לא שמירת היריון והשגחה בביה"ח. התינוקת שלה הסתבכה בביטנה,ניכנסה למצוקה, חבל התבור ניכרך בגרונה והיא ניפטרה, לכן אני מאוד ממליצה שלא תתלבטו בכלל, תיגשו לביה"ח, התינוקת מספיק בשלה כדי לצאת לאויר העולם. שיהיה בהצלחה רחלי