אכילת פירות וירקות ללא שטיפה בסבון
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
האם אכילת ירקות ופירות ללא שטיפתם בסבון במהלך הריון עשויה לגרום נזק לעובר, ואם כן איזה נזק?
הי שרון אם את מקפידה לשטוף במים זורמים, זה אמור להיות מספיק. הצורך לשטוף פירות וירקות נובע ממספר סיבות: 1. חומרי הדברה. שטיפה במים מורידה חומרי הדברה וסבון יהיה רק עוד חומר שיש לשטוף. 2. גידולי אדמה - עלולים לסחוב על המשטח החיצוני חידקים מסוג קוליפורמים. שטיפה הגונה במים זורמים מסלקת אותם (הקפידי שלא נשארים שיירי אדמה...) 3. גידולי שיח ועץ - עלולים לסחוב על המשטח החיצוני אבק הנושא עליו חידקים שונים. שוב - שטיפה במים אמורה להספיק. *** הערות חשובות: 1. ירקות ופירות בעלי קליפה (תפוחים, בננות, עגבנית וכו', לא חסה, כרוב...) הינם סטריליים בפנים (כלומר - נקיים מחידקים ומזיהומים) כל זמן שהקליפה שלמה. לכן הקפידי לקנות פירות וירקות שלא נשרטו / נדקרו / נפצעו... 2. ירק שהחל להרקב עלול להכיל אפלא-טוקסינים (רעלים שבכמות מצטברת עלולים לעודד התפתחות סרטן). לכן - אסור לחתוך החלק הרקוב ולאכול את "החלק הטוב" שלא נרקב עדין, אלא להשליך לפח ולקחת פרי/ירק טריים. בתאבון.
אכילת פירות וירקות שגודלו בגידול "רגיל" מחייבים שטיפה ללא קשר להריון !!!!!. ניתן לקנות פירות וירקות שגודלו בתנאים מבוקרים ללא שימוש בדשנים כימיים וחומרי הדברה אך גם אז נראה הגיוני לשטוף אותם ולו רק בשל המסלול וכמות הידים שעברו בדרך עד להצבתם על שולחן האוכל הפרטי.
לרב, פירות וירקות שגודלו ללא ריסוס נאלצים להתמודד לבד עם מיני מזיקים ולכן מייצרים רעלנים (כנגד פטריות, זחלים ותולעים למשל). הרעלנים הללו נמצאים בגוף הפרי/ירק ולא ניתנים לשטיפה. רעלנים אלו עלולים לגרום לנזק מצטבר רב מהנזק של חומרי ריסוס הנמצאים אך ורק על המשטח החיצוני של הפרי/ירק וניתנים לשטיפה בקלות. יוצאי דופן: תות-שדה ופירות יער שסופחים משום מה חומרי הדברה לגוף הפרי. ברוקולי / כרובית ושכמותם, שהינם בעלי שטח פנים רב וחשוף לחומרי ההדברה (והיותם נטולי קליפה).