הריון+סכרת נעורים -סיכונים אפשריים (דחוף)
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
לרופא ולבנות הפורום שלום. ברצוני לדעת האם בחורה צעירה חולת סכרת נעורים בהריון ראשון, שבוע 22+ שאינה מקפידה על שינה ואכילה (למען האמת - ממעיטה מאוד מאוד באכילה ובשינה) עלולה להינזק בעצמה או שרק העובר נמצא בסכנה? האם רעב ועייפות עלולים לגרום להתחלה של צירים בשבוע 22+ ? האם דימום בשבוע 22-23 מעיד בהכרח על בעייה רפואית חמורה? מחכה לתשובתכם המהירה ;;O\
אין לי מושג לגבי סוכרת נעורים אבל אני יכולה לומר לך בוודאות שאכילה מועטה ולא מספקת פוגעת לא רק באם אלא גם ואולי אפילו בעיקר בעובר/ה. שתיה, אכילה ושינה הן חשובות מאוד (מאוד!!!) להתפתחות תקינה של העובר וחוסר באחת מאלה עלול לגרום למומים ושאר מריעין בישין... רעב ועייפות לא אמורים לגרום לצירים אבל שוב, הם בפירוש עלולים להזיק לעובר! דימום בשבוע 22 - 23 לא בהכרח מעיד על בעיה רפואית חמורה וחלקנו הגדול חוות דימום בשלב זה או אחר בהריון והכל תקין אבל חובה עליך לדווח על הדימום לרופא הנשים שלך בכל זאת. שמרי על עצמך ועל העובר/ה שלך...! בהצלחה!
ל- O, סוכרת נעורים היא מחלה מאוד רצינית, ואת חייבת להתיחס אליה בהתאם. אני יודעת שנשים סכרתיות בהריון נחשבות להריון בסיכון גבוה, וצריכות מאוד להקפיד על איזון הסוכר - הרבה יותר מהרגיל. איני יודעת לגבי נזק לעובר, אולם אני יודעת לגבי הנזקים שסוכרת עושה לגוף, ואני מאמינה שאת לא רוצה שילדך יתיתם בגיל צעיר. זה נשמע דרמטי אבל זה ממש כך! זו מחלה שאם לא מקפידים בה על איזון (שינה ואוכל הם מרכיב הכרחי בזה) היא פשוט אוכלת את הגוף - לאט וביסודיות המערכות מתחילות לקרוס. בכל מקרה של חשד לצירים או דימום, כדאי לך לפנות בדחיפות לחדר מיון ולוודא שהכל בסדר. אני מאחלת לך הרבה טוב ובריאות ולידה קלה ומצלחת, בזמן.
הי אפרת, קרן. תודה על תשובתכן ודאגתכן הכנה. גם אני מאוד מודאגת, אלא שלא עלי מדובר, אלא על בחורה צעירה שהכרתי לא מזמן. לכן ברצוני להדגיש בשאלה: האם עלול להיגרם נזק לבחורה עצמה? אין לי ספק שלעוברה שלה עלולים להיות מומים, יען כי היא אינה מקפידה כלל על תזונה מאוזנת ושעות שינה, ואף על פי כן לא מבצעת (כן, אתן קוראות נכון - לא מבצעת) מעקב הריון כלל. לא בטיפת חלב, לא אצל רופא ואפילו לא מדיי פעם במיון. לכן אני שואלת לגבי בריאותה, ולא בריאות העוברה שלה. אשמח לתשובה נוספת תודה
הי בנות למי שעוד מסתכלת על השירשור - הילדה הלכה לבדיקת US, בדיקות דם (לא כל כך מפתיע שגילו אנמיה) ובשבוע הבא סקירת מערכות מאוחרת. אני כולי רווה נחת, ושוב רוצה להודות על דאגתכן. שבת שלום :-)