שחלות פוליציסטיות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

21/01/2000 | 23:04 | מאת: שיר

בבדיקה אצל הגיניקולוג שלי לאחר שהמחזור החודשי שלי אחר בהגזמה נודע לי שאני סובלת משחלות פוליציסטיות. הייתי רוצה לדעת מה הן ההשלכות של התופעה ואם תהיינה לי בעיות להכנס להריון בדרך הטבעית . כיוון שאני כבר רוצה להכנס להריון אני נורא מודאגת. אני גם סובלת מאקנה ושיעור דבר שקשור לתופעה כמיטב ידיעתי.

22/01/2000 | 01:16 | מאת: ד"ר פוקס אמיר

שיר שלום רב תסמונת השחלות הפוליציסטיות או כפי שמכונה גם תסמונת על שם "שטיין לבנטל" מוכרת לנו כמעט מראשית המאה. כ 15% מכלל אוכלוסיית הנשים סובלת מתסמונת זו אשר בעטיים של שינויים מבניים בשחלה חלים שינויים הורמונלים. שטיין ולבנטל, תארו לראשונה תסמונת זו בנשים שהיו שמנות מהרגיל, שיעור מוגבר, הפרעות במחזור ואי פוריות. מבחינה מיבנית רואים בקליפת השחלה מספר רב של ציסטות קטנות כ 8 מ"מ כל אחת והשחלה גדולה מהרגיל. השנויים ההורמונלים שמתחוללים כתוצאה מיכך גורמים להפרשה מוגברת של הורמון המין הזכרי - טסטוסטרון ולכן גם שיעור יתר, אקנה ועד. במרוצת הזמן למדנו לבצע איבחון סונוגרפי של תסמונת זו שהוא כיום היעיל ביותר אך ניתן להעזר גם בבבדיקות הורמונליות המראות יחס לא רגיל בין הורמונים מסויימים. בדרך זו ניתן לראות כיום שתי קבוצות של נשים הסובלות מתסמונת השחלות הפוליציסטיות, נשים הנראות כפי שתארתי ונשים רזות, הנראות רגיל. חלק ניכר מנשים עם תסמונת זו סובלות ממחזורים לא סדירים עד כדי מחזור פעם במספר חודשים שמבטא למעשה חוסר ביוץ וזה מסביר יותר את שאלתך. אכן נשים עם תסמונת זו סובלות ביתר שכיחות מהפרעות פוריות אך במרביתן ניתן לטפל באמצעים פשוטים יחסית.

22/01/2000 | 01:17 | מאת: ד"ר פוקס אמיר

שיר שלום. תוספת קטנה לתשובתי. מסתבר שבאותן נשים עם תשמונת זו והסובלות ממשקל עודף, ירידה מבוקרת במשקל עשוייה לשפר את מצבן בצורה משמעותית.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה