תופעה מוזרה בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

22/11/1999 | 23:35 | מאת: ע.ב.

אני בשבוע ה27 להריוני ועד כה ההריון תקין. מזה מספר שבועות אני מרגישה שרגלי נרדמות - תחושת נמלים ברגלים בעיקר באזור הבירכיים, התופעה מתגברת לאחר שינה או שכיבה ממושכת. שאלתי היא האם תופעה זו הינה ידועה והינה חלק מהתופעות ה"פיזיולוגיות" של ההריון והאם ניתן לעשות משהו כדי לשפר הרגשה זו. ברצוני לציין שההריון תקין אני במעקב ל.ד., חלבון בשתן וכן כל הבדיקות המקובלות עד לשבוע זה הינן תקינות לחלוטין. חוץ מהתופעות הידועות של בחילות וצרבות. בברכה ע. ב.

23/11/1999 | 16:51 | מאת: ד"ר אמיר פוקס

ע.ב. הנכבדה בטרם אשיב לשאלתך ברצוני להביא מספר הערות לגבי תופעות ומחלות בכלל המופיעות בהריון. במהלך הריון חלים שינויים פסיולוגים שחלקה מובילים לשנויים בהרגשה הכללית של האישה. יחד עם זאת חשוב לזכור שגם לאישה בהריון יתכנו תופעות ומחלות שאין להם כלל קשר להריון. כל אחד מאיתנו מידי פעם סובל מתופעה או מחלה כזו או אחרת ודי סביר שבמהלך תקופה של 9 חודשים יהיו תופעות חריגות שאינן בהכרח קשורות להריון. למשל אישה בהריון יכולה חס וחלילה לשבור יד או רגל, להזדקק לטיפול שיניים, או לחלות במחלות שונות שדורושות בירור והתייחסות ללא קשר להריון. ( נכון הוא שבהגיע שלב הטיפול, יש לקחת בחשבון את ההגבלות בעטיו של ההריון בחלק מהמקרים). ומדוע כל זאת? משום שחשוב לזכור שבטרם מיחסים לתופעה כלשהי קשר להריון, חשוב לברר האם אין סיבה אחרת, שאינה קשורה להריון ואשר יכולה להסביר את התופעה. התופעה שאת מדווח עליה מרמזת לבעיה נוירולוגית ( עיצבית) הנובעת במקרים רבים מלחץ על עצבים היקפיים. תופעה זו מוכרת בהריון אם כי יותר בזרועות ופחות בגפיים תחתונות ובחלקה נובעת מבצקת ברקמות הרכות שיוצרת לחץ על עצבים . סביר להניח שלאחר שכיבה ממושכת באותה תנוחה יתכן לחץ כזה או אחר על עצבים העוברים לכוון הרגליים וכדאי לראות האם לתנוחה מסויימת יש השפעה מטיבה או מחמירה. בטרם נקבע שזו עוד אחת מהתופעות הפסיולוגיות בהריון, רצוי להבדק ע"י רופא שזה תחומו קרי : נוירולוג ו/אורטופד על מנת לוודא שאין בעיה במערכות אלה שמסבירה את התופעה.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה